מתחילים לסקר את ענף הביומד: בהלמן אלדובי ממליצים "קניה" על מניות ביוליין
סקטור מניות הביומד, כידוע, רשם עליות חדות מתחילת השנה. בחלק משמעותי ממניות הסקטור מדובר על עליות של מאוד אחוזים. בחודשים האחרונים, עם זאת, הראלי איבד מכוחו והרוב הגדול של המניות "תקוע" בטווח מסחר צר.
במקביל להתעוררות בסקטור, שהגיעה במקביל לזינוק אדיר במחזורי המסחר, עדיין אין אנליסטים בבתי ההשקעות או בבנקים שמסקרים באופן רציף את המניות המובילות בסקטור, מה שתורם לחוסר מידע ובורות של חלק מהמשקיעים והסוחרים בשוק.
בכל אופן, אולי היום זה מתחיל להשתנות, כשבבית ההשקעות הלמן-אלדובי מתחילים לסקר את אחת המניות שהובילו את העליות מתחילת השנה, ביוליין, עם זינוק של 624% (המניה הונפקה בחודש פברואר 2007).
"מבחינה סטטיסטית, הזרם המתמיד של הפרויקטים עליהם עובדת ביוליין מאפשר גבוהה גם בתרחיש של הצלחות מועטות". כך אומרים היום כלכלני קבוצת הלמן-אלדובי בסקירה ראשונה של מניית החברה. למרות שלחברה עדיין אין הכנסות, בבית ההשקעות מעניקים היום המלצת קניה למניית החברה עם של 7.5 שקל הגבוה בכ-57% ממחירה כיום.
ביוליין הינה חברה לפיתוח תרופות למגוון מחלות, החל משלבי הפיתוח המוקדמים ועד לשלב הניסויים הקליניים. החברה מאתרת באופן אקטיבי תרופות פוטנציאליות מהאקדמיה, רוכשת ומפתחת אותן, במטרה להביאן לשלב של מימוש מסחרי. כיום לחברה פורטפוליו של 12 תרופות שונות בשלבים שונים של הפיתוח, מתוכן 2 בשלבים מתקדמים, בתחומים של קרדיולוגיה וסכיזופרניה.
המזומן בקופה מספיק עד לסוף רבעון שלישי ב-2010
נכון להיום, לחברה אין הכנסות. הוצאות הפיתוח הסתכמו בשנת 2008 בכ-106 מיליון שקל. כמות הפרויקטים הפעילים ושלב הפיתוח של כל תרופה, משפיעים ישירות על היקף הוצאות הפיתוח. בהלמן-אלדובי מעריכים כי בשנה הקרובה עלויות הפיתוח צפויות להיות נמוכות יותר לאור סיום השלבים ה"כבדים" של 2 התרופות המתקדמות.
"קצב שריפת המזומנים ירד לרמה של כ- 70-80 מיליון שקל בשנת 2010, אך סכום זה עדיין מוערך כגבוה. לפיכך, המזומן בקופת החברה צפוי להספיק עד תום הרבעון השלישי לשנת 2010 במידה וההתקדמות בלו"ז תהא בהתאם לצפי ההנהלה" אומרים כלכלני הקבוצה.
הערכת השווי של בית ההשקעות לביוליין מעניקה לחברה שווי של 875 מיליון שקל ומבוססת בעיקרה על היוון התגמולים העתידיים מ-2 התרופות המתקדמות ביותר בתחומי הקרדיולוגיה והסכיזופרניה (BL1020 ו-BL1040). "תרופות אלו סיימו את השלבים של הניסוי המצריכים מימון מצד ביוליין וצפויות להניב לחברה הכנסות עתידיות (תחת הנחות סטטיסטיות מחמירות הלוקחות בחשבון את הסיכון הכרוך באי הצלחה בשלבים הבאים בניסוי)".
מאידך, "המודל אינו מייחס משקל לתרופות הנוספות בצנרת הואיל והתוכניות בנוגע לפיתוחן תלויות לא מעט בתזרים המזומנים העתידי". בהלמן-אלדובי אומרים כי יש לקחת בחשבון, כי אם לא יהיו בידי החברה הסכומים הנדרשים (בדרך של תמורה מהעסקאות או באמצעות גיוסים נוספים), ישנו סיכוי גבוה כי חלק מתוכניות הפיתוח העתידיות של החברה תוקפאנה.
"הנהלה איכותית ומנוסה"
יחד עם זאת, בבית ההשקעות אומרים כי לחברה הנהלה איכותית ומנוסה וכי החברה עובדת על מספר תרופות בו זמנית ויוצרת בכך זרם מתמיד של פרויקטים שנמצאים בשלבי פיתוח שונים. "מבחינה סטטיסטית, זרם מתמיד זה, מאפשר יצירת תשואה גבוהה גם בתרחיש של הצלחות מעטות. בנוסף, ההנהלה משקיעה רק בפיתוח תרופות שפוטנציאל השוק שלהן גבוה והצורך בהן מוכח, מה שיוצר הזדמנות גדולה מבחינת הכנסות עתידיות במידה ויש הצלחה". כדוגמא לכך מביאים בבית ההשקעות את התרופה BL1020 (עבור סכיזופרניה) אשר מכוונת לשוק עם פוטנציאל מאד גבוה, הצפוי להגיע לכ-13 מיליארד דולר בשנת 2013.
בהלמן-אלדובי מעריכים כי אבן הדרך המהותית ביותר לטווח הבינוני היא חתימה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת "פארמה" בינלאומית לתרופת ה-BL1020, לקראת אמצע 2010. במסגרת הסכם זה, השותפה צפויה לממן את המשך הפיתוח של התרופה, ובמידה ותהא הצלחה, גם את הייצור והשיווק העתידיים, בעוד ביוליין זכאית לתשלומים מבוססי אבני דרך ולתמלוגים מהמכירות הפוטנציאליות. בהלמן-אלדובי אומרים היום כי שווי השוק של ביוליין כיום מגלם באופן חלקי את ציפיות השוק בדבר חתימה על הסכם, והשאלה המרכזית היא מה יהיה שווי חוזה מסוג זה.
לאחרונה, נזכיר, דיווחה ביוליין על הצלחה בשני ניסויים מרכזיים בתרופות שהיא מפתחת, אחד מהם הוא מולקולת ה-BL-1020 של החברה לטיפול בחולי סכיזופרניה. בעקבות הודעת החברה העריך דוד סלומון, מנכ"ל חברת מיקרומדיק המבצע גם הערכות שווי לחברות בתחום הביומד, את שוויה של המולקולה בכ-180-240 מיליון דולר. לכתבה על הערכת השווי של סלומון
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה