חרם תיירות בלבד? העיתון הנפוץ בטורקיה מתייחס למשקיעי הנדל"ן הישראלים
למרות המתיחות ביחסי ישראל-טורקיה, ישראלים רבים משקיעים בנדל"ן בצפון קפריסין, חצי האי שנמצא בשליטה טורקית, כך מדווח היום (יום ב') העיתון היומי הנפוץ ביותר בטורקיה, "זאמאן היום" (Today's Zaman).
מהדיווח עולה, כי משקיעים ישראלים הם הקבוצה המובילה בהשקעות נדל"ן בחצי האי הצפוני של קפריסין, הנמצא בשליטה טורקית. הטורקים עצמם נמצאים רק במקום השני, אמר נשיא התאחדות מתווכי הנדל"ן של צפון קפירסין, חסן סונגור, בראיון לעיתון "זאמאן".
רוב הישראלים משקיעים בבניית מלונות ומתחמי תיירות נוספים, אומר סונגור. בנוסף, רוכשים הישראלים נדל"ן למגורים וכן קרקעות. "החוק מגביל את הבעלות על הקרקע לזרים ל-5000 מ"ר בלבד", מסביר סונגור. "עם זאת, הזרים מוצאים דרכים לכופף את החוק על ידי רכישת קרקעות תחת שמות של חברות קש, שמוקמות על ידי תושבים מקומיים של צפון קפריסין".
בעיר הבירה של צפון קפריסין, לפקושה, וכן בעיר גירנה, נוכחותם של הישראלים בנדל"ן הולכת וצומחת, אומר סונגור. בנוסף, חברות ישראליות משקיעות בפרוייקטי תשתית באי. לדוגמה, חברת תהל, מקבוצת קרדן אן.וי שבשליטת יוסף גרינפלד, שזכתה במכרז ציבורי להתפלת מי ים בצפון קפריסין לפני מספר שנים, פועלת באזור באפרה.
כמו כן, בעיר גירנה פועלות 5 חברות בנייה אשר בבעלות ישראלית או בשותפות עם ישראלים, אומר סונגור. אלפי יחידות דיור נמצאות בבנייה על ידי חברות ישראליות בחצי האי קארפאז, הוסיף סונגור.
גורמים בכירים ברשויות הפיתוח של צפון קפריסין אמרו ל"זאמאן" כי מספר רב של חברות ישראליות פעילות בצפון קפריסין, אך הגורמים סירבו לחשוף את שמות המשקיעים והחברות.
בנוסף, איש העסקים הטורקי בסים טיבוק, מנכ"ל "נט הולדינגס" בהווה ופוליטיקאי לשעבר, מנהל מו"מ עם בתי השקעות ובנקים ישראלים לגבי שותפות להקמת מתחם תיירות בצפון קפריסין.
מקורות אף אמרו ל"זאמאן" כי 11 חברות ישראליות גדולות התכוונו להשקיע בצפון קפריסין, אך ביטלו נסיעת עסקים מתוכננת בשל התנגדות מצדו היווני של האי קפריסין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה