אפקט דובאי גם בזירת המט"ח: הסוחרים נהרו לחוף מבטחים, הדולר התחזק

"ריצה לביטחון - פירושה אחד: ריצה לדולר. התחזקות בשער הדולר בעולם תביא לכך שגם השקל ייחלש כנגדו", כך לטענת רונן מנחם, מנהל היחידה לאסטרטגיה והשקעות בבנק מזרחי טפחות, על רקע המאורעות בדובאי
 | 
telegram

שוק המט"ח העולמי בער היום (ו') והתאפיין במסחר עצבני על רקע המאורעות מהימים האחרונים בדובאי. המשקיעים בורחים לחוף מבטחים בדמותם של הדולר האמריקני ויין היפני ובכך מתהפכת המגמה השבועית כאשר השקל שב היום (ו') להיחלש למול השטר הירוק.

עם נעילת המסחר, השטר הירוק התקדם 1.32% לרמה של 3.826 שקלים והאירו היציג נקבע 5.689 שקלים, ללא שינוי.

מאחורי הטריגר להיפוך היוצרות בזירת המט"ח העולמית עומדת כזכור ממשלת דובאי, זאת לאחר שהודיעה כי Dubai World תפנה לנושיה בבקשה להקפיא בהסכמה את כל תשלומי החוב של החברה וחטיבת הנדל"ן שלה Nakheel עד מאי 2010.

הודעה זו הפתיעה משקיעים זרים רבים, כולל בתי השקעות, שהחלו לתמחר ולהעריך שנית את פרמיות הסיכון הכרוכות בנכסים בשווקים מתעוררים בפרט, ונכסי סיכון בכלל, כאשר לפתע עלה לסדר היום נתון לפיו בנקים באירופה חשופים ב-40 מיליארד דולר לניירות הערך באזור.

רונן מנחם, מנהל היחידה לאסטרטגיה והשקעות בבנק מזרחי טפחות אומר על האירועים האחרונים בהקשר של ההתפתחויות בדובאי כי "ריצה לביטחון - פירושה אחד: ריצה לדולר. התחזקות בשער הדולר בעולם תביא לכך שגם השקל ייחלש כנגדו. התפתחות כזו תגרור לחץ על , שגם כך, בראיית , נמצא בקו עלייה".

בהקשר של עליית המחירים נזכיר כי מוקדם יותר השבוע, טרם הפצצה שהטילה ממשלת דובאי על העולם, נסחר הדולר בירידות שערים למול השקל בין היתר על רקע החלטת בנק ישראל להעלות, די במפתיע, את שיעור הריבית המקומית במשק.

בתוך כך, כלכלני בנק לאומי גורסים במסגרת סקירתם השבועית כי "בטווח הקצר, המשך תוואי ההתאוששות הכלכלית בעולם המלווה בגידול בתיאבון לסיכון של המשקיעים יביא לחולשה במטבע האמריקאי. בין הגורמים העשויים לפגוע במגמה זו נצביע על הרמה הגבוהה בה נמצאים שווקי המניות והמשך העלייה במחירי הסחורות".

הסיפור המרכזי היום בזירת המט"ח הוא דווקא התחזקות היין היפני למול הדולר האמריקני לרמה הגבוהה ביותר מזה 14 חודשים, קצת למעלה מ-85 יין לדלור. השפל אליו הגיע השטר היורק אל מול היין מעורר ספקולציות כי ממשלת יפן תיאלץ להתערב במסחר ולעצור את התחזקותו של היין, הפוגעת כידוע ביצואנים היפניים.

"היין היפני נקנה היום כנגד כל מטבע בזמן שכל הסוחרים רוצים לכסות פוזיציות על מטבעות שנושאים גבוהה", כך אומר היום דיסאקו הונו, מט"ח ראשי בחברת המחקר Gaitame.Com, בראיון שהעניק לבלומברג.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות