כלכלני בנק הפועלים: "בהשוואה גלובלית תמחור השוק המקומי עודנו סביר"

כלכלני הבנק מזהירים בד בבד כי מחיריהן של מנית רבות מצוי בשיא של למעלה משנה. זאת, כשרווחיות החברות, חרף השיפור שחל בה ברבעונים האחרונים, רחוקה עדיין במקרים רבים מהרווחיות בתקופת השגשוג - מה שעלול להביא למימוש רווחים
 | 
telegram

זחילתם של מדדי המניות המקומיות כלפי מעלה נמשכה גם השבוע, כשמדד תל אביב 25 כבר עומד על סף רמת 1,100 הנקודות. בכך חזרו המדדים המובילים בתל אביב לרמותיהם הגבוהות ביותר מאז יוני אשתקד, כשבד בבד נמשכת הירידה בסטיות התקן באופציות המעו"ף.

אלו עומדות, נכון להיום, ברמה ממוצעת של כ-21%, מה שמנחה את כלכלני בנק הפועלים, במסגרת סקירתם השבועית, להמשיך ולהמליץ על בניית אסטרטגיה דפנסיבית באמצעותן על מנת להגן על המרכיב המנייתי.

עם זאת, בפועלים מדגישים כי "חשוב להזהיר כי רמות המחירים בבורסה עלו משמעותית בחודשים האחרונים, ומחיריהן של מנית רבות מצוי בשיא של למעלה משנה. זאת, כשרווחיות החברות, חרף השיפור שחל בה ברבעונים האחרונים, רחוקה עדיין במקרים רבים מהרווחיות שהציגו החברות בתקופת השגשוג ? מה שעלול להביא למימוש רווחים במניותיהן".

בפועלים בוחנים את השוק המקומי ומציינים כי בהשוואה גלובאלית, מדד תל אביב 100 נסחר כיום במכפיל 17.4 על הרווח החזוי לו ב-4 הרבעונים הקרובים. מכפיל זה נמוך מהממוצע בארה"ב, וגבוה מהממוצע באירופה - בהתאם למיצוב המסורתי של שוק המניות המקומי.

לסיכום אומרים כלכלני הבנק כי "המלצתנו היא להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון האישי. לאור הירידה בסטיות התקן באופציות המעו"ף, אנו ממליצים לנקוט באסטרטגיה הגנתית על תיק ההשקעות, כאמור".

בנוסף, "על מנת לפזר את הסיכון בתיק הנכסים, אנו ממשיכים להמליץ על פיזור גיאוגרפי של הרכיב המנייתי. מבין השווקים הגלובליים, אנו מעניקים משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון הודו, סין וברזיל, אם כי בהם הסיכון גבוה יותר מטבע הדברים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות