כלכלני מיטב: השקעה במניות חברת לישראל עדיפה על פני השקעה במניות כיל

ניר זוננברג: "כיל הינה חברה מצוינת המנוהלת היטב. עם זאת, מחיר המניה הנוכחי כבר משקף תרחיש אופטימי לגבי התאוששות שווקי הדשנים בשנת 2010"
 | 
telegram

החברה לישראל פרסמה בשבוע שעבר את תוצאות הרבעון השלישי של 2009. בשורה התחתונה חלק החברה בתוצאות חברות הבנות הסתכם הרבעון בהפסד של כ-28 מיליון דולר, בעיקר לאור הפסד של 208 מיליון דולר לחברת צים.

כלכלני מיטב פרסמו היום (א') סקירה מעודכנת על מניות חברה לישראל. האנליסט ניר זוננברג אומר כי תוצאות כיל לרבעון השלישי הראו התאוששות ניכרת לעומת מחצית השנה הראשונה של 2009, בעיקר על רקע עלייה בכמויות האשלג שנמכרו. כיל הינה חברה מצוינת המנוהלת היטב, עם זאת, "מחיר המניה הנוכחי כבר משקף תרחיש אופטימי לגבי התאוששות שווקי הדשנים בשנת 2010. כיל מהווה כ-91% משווי נכסי החברה לישראל".

לגבי צים מציינים במיטב כי החברה רשמה הפסד תפעולי הרבעון של כ-153 מיליון דולר, והפסד נקי של כ-208 מיליון דולר. נכון להיום צים נמצאת אחרי הסדרי החוב וההזרמות. החברה לישראל התחייבה להזרים לצים כ-450-500 מליון דולר ובנוסף רשת בטחון של 50 מיליון דולר נוספים, אשר תופעל במקרים ספציפיים. עד כה הזרימה החברה כ-200 מיליון דולר. "נכון להיום אנו מעריכים את שווי צים עבור החברה לישראל לפי יתרת ההזרמה הצפויה, כלומר בשווי שלילי של כ-300 מיליון דולר".

לגבי טאואר אומר זוננברג כי "החברה ממשיכה במומנטום החיובי, לאחר המיזוג על JAZZ. ברבעון השלישי החברה דיווחה על EBITDA של כ-13 מיליון דולר. לאחר המאזן החברה הודיעה על הסכם של כ-130 מיליון דולר, להקמת רצפת ייצור עבור חברה מהמזרח. טאואר תספק לחברה החל ממכונות ייצור ועד הדרכה של העובדים. אנו מעריכים שכחלק מהייצור יתבסס על מכונות ששימשו את טאואר בזמן הקמת Pab2 ולכן הרווחיות של הפרויקט צפויה להיות גבוהה (מאוד), חוזה זה יעזור לחברה להוריד את רמת החוב הנוכחית. על כל פנים יש לציין כי ציוד משומש ניתן למכור רק פעם אחת.
בהתחשב בשטרי ההון שבידי החברה לישראל היא מחזיקה בכ-37.6%".

בשורה התחתונה אומר זוננברג כי "הפקטור המרכזי בהמלצה שלנו לגבי החברה לישראל, הוא הגישה לגבי כיל. אנו סבורים כי מחיר המניה הנוכחי של כיל, מגלם תרחיש אופטימי ל-2010 של התאוששות חזקה בשוק האשלג. החברה לישראל מתומחרת כיום בדיסקאונט סחיר של כ-27% ביחס לשווי ההחזקות, אשר 90% מהן זו חברת כיל".

"אנו סוברים כי השקעה בחברה לישראל בהחלט מהווה אלטרנטיבה מועדפת על פני ההשקעה הישירה בכיל. אם נתייחס למחיר היעד שלנו לכיל (44-46 שקל למניה) ונניח כי החברה צריכה להיסחר בדיסקאונט נורמטיבי של כ-10% נקבל של כ-3,100 שקל למניה, גבוה בכ-5% ממחיר השוק. לפיכך אנו משמרים המלצת ".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות