השר כחלון: אם זה תלוי בי, אבטל את משרד התקשורת
שר התקשורת משה כחלון הודיע כי ככל שהדבר תלוי בו, יפעל לביטול משרד התקשורת והקמת רשות תקשורת בישראל. "הדברים נבחנים", אמר כחלון, ובתגובה לדבריו של רותם דנון, "לסגור את משרד התקשורת", ציין השר כי מדובר ב"רעיון מצויין".
כחלון, שהודיע אמש במהלך כנס אילת על תמיכתו באמנון נדב לתפקיד יו"ר מועצת הרשות השנייה, סיפק היום כותרת נוספת: "עד סוף החודש נפיץ את תזכיר חוק ברית המועצות". כזכור, מדובר בחוק המציע שינוי מהותי בהסדרת גופי הטלוויזיה ואיחוד שני גופי הרגולציה - מועצת הכבלים והלוויין ומועצת הרשות השנייה. הצעת החוק הופרדה משאר הרפורמה בתקשורת, לפי דרישת השר.
לפני הדברים של כחלון התעורר ויכוח בין מנשה סמירה לדנון, עורך מגזין 'פירמה', שביקר את הרשות השנייה והציע לבטל אותה. "הרגולציה פשטה את הרגל", אמר, "קשת עושה הסדרה עצמית ומעיפה את מעיין חודידה למרות אובדן רייטינג, כאשר אכיפת הרשות מתבטאת בהתעסקות בזה שהזכיינית שידרה שתי דקות עודפות של ריאליטי, ותסיים הליך בעוד חצי שנה בסופו תאיים בהפחתת זמן פרסום". דנון ביקר גם את העובדה כי הרשות מפיצה את השידורים ב-30 מיליון שקל מכספי הציבור, והדגיש כי הזכייניות מעוניינות לעשות שירות זה בעצמן. סמירה, בתגובה, הדגיש את ניסיון הרשות לאזן בין המסחרי לתרבותי בעבודתה, וכינה את דנון "דובר רשת וקשת" ו"נציג ההון".
פרופ? דן כספי, חוקר התקשורת מאוניברסיטת תל אביב, החווה את דעתו על השינוי בשיטת ההסדרה. "רישיון זה פיגוע תרבותי", אמר, "הוא מוריד את האפשרות לפיקוח. טלוויזיה רדודה וגרועה מטמטמת את הציבור ומחלישה את יכולת הביקורת על השלטון. צריך להדק את הפיקוח".
מטבע הדברים עסק הדיון גם בערוץ 10 ונציגו בפאנל, איש יחסי הציבור אלי דוידוביץ, שאמר כי אינו חושב "שערוץ 10 הוא כישלון. הערוץ השיג את כל המטרות לשמן הוקם, בעיקר ביצירת אלטרנטיבה. הבעיה היא עודף ציפיות שהיו כלפיו". במשרד התקשורת הוסיפו בתגובה נוגע להקמת רשות תקשורת, כי "הנושא ייבחן בראש ובראשונה בצורה מקצועית בתוך המשרד. שר התקשורת סבור כי כמו כל רעיון הדבר דורש בחינה יסודית".