אחרי זינוק של 100%: בכלל פיננסים מנתחים את ההיסטוריה, ממליצים על הבנקים
מדד מניות הבנקים הישראליות חצה בשבוע שעבר את רף תשואת ה-100%, בהסתכלות מתחילת השנה - זינוק חד אשר עקף את תשואת מדדי ת"א 25, 100 והיתר (וגם את ת"א 75 בנטרול מניות הגז). על השאלה הגדולה - האם יש עוד מקום לעליות? עונים היום בכלל פיננסים ברוקראז' כאשר הם חוזרים להמליץ על מניות הסקטור המקומי.
מאז חודש מארס הניב סקטור הבנקאות מובהקת של כ-70% בהשוואה למדד ת"א 25 ושלח את הבנקים להיסחר במכפיל הון ממוצע של 1.06.
תחת הכותרת "עד מתי מניות הבנקים? מהו תמחור הוגן?", חוזר יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים, כל המלצת "משקל יתר" לסקטור. בסקירה מורחבת הנפרסת על 5 עמודים, אומר הבוקר (א') בן זאב כי המצב היום מזכיר את מה שהתרחש ב-2005 לאחר ריצה של כ-190% במדד הבנקים מהשפל שנרשם בתחילת מרץ 2003.
תוצאות חזקות לרבעון השלישי
"תוצאות רבעון השלישי היו טובות מהצפוי בכל חמשת הבנקים. התשואה הממוצעת להון עמדה במערכת על 10.2% וגם אם ננטרל מהתוצאות רכיבים שאינם מייצגים עדיין נקבל להון של כ- 10%", כותב בן זאב כאשר הוא מציין לטובה את :הצמיחה המרשימה בעמלות השוטפות, הפרשות נמוכות מהצפוי לחובות מסופקים ושמירה על איכות תיק האשראי, עמידה ביעדי הלימות ההון בכל חמשת הבנקים ערב יישום כללי באזל 2.
בכלל פיננסים ביצעו ניתוח של תוצאות הכספיות של הסקטור בשני העשורים האחרונים כדי לענות על השאלה - מהו תמחור הוגן לסקטור הבנקאות בישראל? וגילו כי ב- 18 השנים האחרונות עמדה התשואה הממוצעת להון על כ- 10% לשנה.
ולכן, תחת הנחת מחיר הון של 10% הגיעו בכלל פיננסים לכך ששווי הוגן לסקטור הבנקאות בישראל עומד על של 1.0-1.2, זאת בעוד, כהיום עומד מכפיל ההון הממוצע של הסקטור על 1.06.
"אנו סבורים כי המשק חזר למסלול של צמיחה, אמנם איטית, אבל צמיחה", מסכם בן זאב. "אם אכן זה המצב המאקרו כלכלי, הרי שמניות הבנקים במכפיל 1.06 טרם אמרו את המילה האחרונה ומכפיל הון של 1.20 הוא בהחלט סביר ומשאיר מקום לעליות של כ-20% בשנה הקרובה".
חלוקה של התנהגות מניות הבנקים בשנים האחרונות לחמש תקופות
בשורה התחתונה בכלל פיננסים ממשיכים להמליץ על סקטור הבנקאות ב"משקל יתר" כאשר הם מציינים כי אוהבי הסיכון יבחרו בבנק דיסקונט ובנק הפועלים, ותפיסה דפנסיבית תעדיף את מניות מזרחי טפחות ומניות לאומי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה