פרשת השוחד במרקסטון: "ה-NAV האמיתי נמוך בהרבה ממה שהם מציגים"
ביום שישי האחרון נפל דבר בשוק ההון הישראלי, וגם האמריקני. מייסד קרן מרקסטון והיו"ר שלה, אליוט ברוידי, חויב לשלם קנס של 18 מיליון דולר וצפוי להישלח ל-4 שנות מאסר לאחר שהודה בבית המשפט במנהטן כי נתן שוחד למנהלי קרן הפנסיה של ניו יורק.
לפי האישום, ברוידי שילם קרוב למיליון דולר בכדי לקבל השקעות של 250 מיליון דולר מקרן הפנסיה של ניו יורק. "לא מדובר בהונאה או מרמה כלכלית מסוג שראינו בעבר, פשוט מדובר בשוחד", אמר במהלך המשפט התובע הכללי. יש לציין כי החקירה עוד נמשכת כשעדיין לא נחשפו כל המעורבים בפרשה ולא ידוע האם מרקסטון תתבקש להשיב את דמי הניהול שגבתה במשך השנים. לכתבה על המשפט של ברוידי
במרקסטון מיהרו למנות מחליף לברוידי, דני גילרמן, מי שכיהן כשגריר ישראל באו"ם. במכתב ששלחה קרן מרקסטון למשקיעים המוסדיים, המעדכן אותם בחילופי התפקידים שהתבצעו בחברה, מצויין בין השאר כי "לקרן יש התחייבויות השקעה במעל ל-200 מיליון דולר להשקעות נוספות, ובימים אלו היא שוקלת השקעה בסקטורים שונים של הכלכלה הישראלית". בקיצור, במרקסטון מנסים לשדר "עסקים כרגיל".
בקרן, שהוקמה בשנת 2003, מדגישים כי ההחזר שהעניקה על ההשקעה עמד על כ-11% בממוצע לשנה. עם זאת, מנהלי השקעות לא מעטים בשוק ההון לא מסכימים עם המספרים שמציגים במרקסטון. בכיר בשוק ההון אומר בשיחה עם Bizportal כי "ה-NAV (שווי נכסי נקי) שהם מציגים הוא לא אמיתי. לא ניתן לממש את הנכסים במחירים שהם מציבים. אנחנו מאוד לא מרוצים מהצורה שהם מנהלים את העסק. פריזמה, למשל, נוהל בברדק מאוד גדול וזה מראה משהו על יכולות הניהול שלהם. אנחנו לא היינו מרוצים מהניהול שלהם, בלשון המעטה, הרבה לפני התפוצצות פרשת השוחד של ברוידי".
לגבי האפשרות לממש את הנכסים ולהחזיר את הכסף למשקיעים המוסדיים אומר אותו בכיר "זה לא שיש להם את הכסף ואפשר למשוך את הכסף מחר. לכן, אולי יהיה תרחיש ביניים. מה שצריך לעשות, לדעתי, זה להוריד את השערוך של הקרן. ה-NAV שלה הוא גבוה משמעותית מהשווי האמיתי של הקרן וחלק מהגופים הורידו באופן יזום את ה-NAV של הקרן (שווי נכסי נקי). מדובר בהפרש מאוד משמעותי, זה הפרש שיכול להגיע ל-20%-30%".
"אף אחד לא יביא את הכסף ואין אף בעל יחידות שרוצה לעשות מכירת חיסול מהירה. גם אם תתקבל איזשהי החלטה להקטין את ההשקעות או לקרוא לכסף חדש, זה מה שנרא לי סביר שיתקבל. לגבי חיסול, זה תהליך שהוא הדרגתי, אולי תתקבל החלטה על מכירה תוך פרק זמן מסויים. זה לא יקרה".
"אפשר אולי לשקול הורדת דמי ניהול, לחץ על הורדת דמי הניהול. זה התסריט הסביר לטווח הקצר. ומי שיוביל את זה יהיו המוסדיים הגדולים. זה צער שיצטרך להיות מתוזמן על ידי כל המשקיעים ביחד".
עוד אומר אותו בכיר כי "חלק מההשקעות הם פרטיות כך שאי אפשר לממש אותם מהיום למחר. אבל, כנראה שהקרן הזו לא תשרוד עוד שנים רבות, עם או בלי קשר לפרשה שהתפוצצה בימים האחרונים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה