אושרה הצעת חוק: תוארך התקופה לקבלת דמי אבטלה לצעירים

התקנות יכנסו לתוקף באופן רטרואקטיבי החל מה-1 בדצמבר 2009
 | 
telegram

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה הבוקר (ב') פה אחד תיקון לתקנות הביטוח הלאומי לפיהם תוארך התקופה המרבית לדמי אבטלה.

"המשבר הנוכחי מגדיל את אחוזי האבטלה ויש לתת את הדעת לכך. לצערי הנפגעים העיקריים הם בגילאי השלושים והתיקון שאישרה הוועדה ייתן להםזמן ארוך יותר למציאת תעסוקה חדשה", כך אמר יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ.

משמעות התיקון הינה שצעירים עד גיל 25, הזכאים כיום ל-50 ימי אבטלה, יקבלו תוספת של 15 ימים; מובטלים בין הגילאים 25-28 הזכאים כיום ל-67 ימי אבטלה, יקבלו תוספת של 30 ימים; ומובטלים בין הגילאים 28-35 הזכאים כיום ל-100 ימי אבטלה, יקבלו תוספת של 25 ימים. עלות התוכנית מוערכת בכ-100 מיליון שקל.

יש לציין כי שכבת הגיל של מובטלים בגיל 25 עומדת על 11,900 אזרחים. שכבת הגיל של מובטלים מגיל 25 עד 28 עומדת על 13,000 אזרחים ושכבת הגיל של 28 עד 35 עומדת על 30,000 אזרחים.

יו"ר הועדה הציבורית לאבטלה, חזקיה ישראל, ביקש בדיון כי התקנה תכנס לתוקף, רטרואקטיבית החל מה-1 בנובמבר 2009 אולם משרד הרווחה התנגד בשל סיכום מוקדם עם האוצר. אי לכך התקנות יכנסו לתוקף ב-1 דצמבר 2009.

הרחבת הביטוח הפנסיוני: כל עובד יהיה זכאי לפנסיה חודשית לאחר פרישתו

בנוסף לכך, בוועדת העבודה הרווחה והבריאות, אושרה בקריאה שנייה ושלישית הצעת החוק של חברי הכנסת חיים כץ ומרינה סולדקין לפיה תינתן זכאות להטבות למי שאינו זכאי לגמלה להבטחת הכנסה בשל הכנסה מפנסיה .

ב 1 בינואר 2008 נכנס לתוקפו צו הרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק המחיל את חובת הביטוח הפנסיוני על כל העובדים והמעבידים בישראל. משמעות הצו היא כי כל עובד יהיה זכאי לפנסיה חודשית לאחר פרישתו (נוסף על קצבת הזקנה), בהתאם לסכום שצבר במהלך שנות עבודתו ולמסלול שבו היה מבוטח.

עם זאת, הכנסתם הפנויה של שכירים בגיל העבודה תקטן עקב ההפרשה לקרן הפנסיה והדבר עשוי להביא להעמקת העוני בעיקר בקרב שכירים ברמות שכר נמוכות. נוסף על כך, עקב הגידול בהכנסות העצמיות בגיל הזיקנה , בשל תשלומי הפנסיה, תקטן או תבוטל הזכאות של בעלי הכנסות נמוכות לגמלת הבטחת הכנסה המשולמת לפי הוראות חוק הבטחת הכנסה.

הצעת החוק שאושרה היום נועדה להתמודד עם מצבם של חלק מהעובדים המשתכרים ברמות שכר נמוכות שנוצר בשל הצו. החוק קובע כי מי שהחל להיות מבוטח בביטוח פנסיוני לראשונה מיום כניסתו לתוקף של הצו והכנסתו מפנסיה אינה עולה על השיעורים האמורים בהצעת החוק. בדיון נקבע כי ההטבות יוצמדו לשכר הממוצע במשק.

יו"ר הועדה ח"כ חיים כץ בירך על אישור החוק ציין, "נפלה בחלקנו הזכות לתקן עוול שנוצר בעקבות צו הרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק . מנענו מצב שבו קשישים רבים היו נכנסים למעגל העוני".

ח"כ משה מוץ מטלון, הוסיף ואמר, "מדובר בלא פחות משינוי תפיסה מהותי שנועד להגן על החלשים בחברה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות