המדד המשולב עלה ב-0.6%: משלים סדרת עליות של 6 חודשים ברציפות
היום (א') פרסם בנק ישראל את המדד המשולב למצב המשק בחודש נובמבר על פיו מסתמנת התחזקות במגמת ההתאוששות של הכלכלה המקומית. המדד המשולב בחודש שעבר עלה ב-0.6%, זאת לעומת עלייה של 0.5% בחודש אוקטובר.
נציין כי זוהי העלייה השישית ברציפות של המדד מאז מאי שעבר, אז הציג המדד ירידה של 0.5%.
את העליות במדד המשולב הוביל מדד היצור התעשייתי אשר רשם עלייה של 2.3% זאת לאחר שרשם ירידה של 0.2%. גם מדד הפדיון של המסחר והשירותים, אשר עלה באוקטובר בשיעור של 0.9%, משך את המדד כלפי מעלה לאחר ירידה של 0.8% בחודש שעבר.
אינדיקטור חיובי בולט נוסף במדד המשולב הוא מדד יבוא תשומות לייצור אשר עלה בנובמבר בשיעור של 9%, לאחר ירידה של 5.5% באוקטובר. גם מדד יבוא מוצרי צריכה הציג עלייה מרשימה בנובמבר בשיעור של 6.3%, בהמשך לעליה של 0.1% באוקטובר.
בנוגע לאינדיקטורים אשר הציגו נסיגה בהשוואה לחודש שעבר בולט מדד יצוא השירותים אשר ירד בנובמבר בשיעור של 3.8% לאחר עליה של 15% אחוזים באוקטובר. במדד יצוא הסחורות נרשמה ירידה בנובמבר של % 6.6 זאת לאחר עליה של 6.2% בחודש אוקטובר.
המדד המשולב החודשי של בנק ישראל הוא אינדיקטור סינתטי מחזורי לאבחון כיוון התפתחותה של הפעילות הריאלית בזמן אמת, והוא מחושב על פי השינוי החודשי בשבעה רכיבים, המייצגים היבטים שונים של הפעילות הריאלית במשק: מדד הייצור התעשייתי, היבוא של מוצרי צריכה, יבוא התשומות לייצור, הפדיון מהמסחר והשירותים, מספר משרות השכיר במגזר העסקי, יצוא הסחורות ויצוא השירותים.
הנתונים החיוביים במדד המשוקלל לחודש נובמבר משלימים רצף עליות של ששה חודשים. בחודש אוקטובר עלה המדד ב-0.5% כאשר בחודשים ספטמבר ואוגוסט רשם המדד עלייה של 1.2% ו-1.3% בהתאמה.
קודם לכן פרסמה הלמ"ס את נתוני הייצור התעשייתי והפדיון בענפי המסחר והשירותים לחודש אוקטובר בו נרשמה עלייה של 2.3% בייצור התעשייתי ועלייה של 3.2% בייצור בענפי הטכנולוגיה העילית. גם על פי מדד מלניק שפורסם היום מסתמנת התרחבות ניכרת בפעילות במגזר העסקי. המדד של פרופ' רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי הציג עלייה משוקללת של 0.8%.