אחרי הזינוק במחירי גז: במריל לינץ' מצננים את האופטימיות - צפויה ירידה בביקושים ובמחירים
מחירי הגז הטבעי קיבלו השבוע תמיכה ממקור בלתי צפוי. לאחר שירדו לשפל של שבע שנים בחודש ספטמבר השנה, זינקו בשבוע האחרון מחירי הגז הטבעי בארה"ב בשיעור חד של 12% כתוצאה מגל הקור החריג שעבר על ארה"ב.
לאחר חודש נובמבר, שהיה החם ביותר מזה 90 שנה, צנחו הטמפרטורות בשיעור חודשי ממוצע של קרוב ל-1.5% בחודש דצמבר, דבר שהזניק את הביקושים לחימום על ידי גז טבעי והקפיץ את מחירו כלפי מעלה ל-9 דולר עבור MMBtu (מיליון יחידות תרמיות בריטיות). בבורסת ניו יורק זינקו החוזים העתידיים למחיר של 5.8/MMBtu דולר - זינוק של 36% תוך חודש.
במריל לינץ'-בנק אוף אמריקה התייחסו בסקירה השבועית לסקטור האנרגיה העולמי לעליות האחרונות במחירי הגז וטענו כי לא צפוי שינוי משמעותי במחירי הגז בשנה הקרובה. בענק הבנקאות שומרים על דעה פסימית בנוגע למחירים העתידיים של הגז הטבעי וצופים ביקושים חלשים בשנה הקרובה, בהמשך למגמה בשנים הקודמות.
"עם התפוגגותו של גל הקור יבואו גורמים אחרים לידי ביטוי, למשל הביקושים לגז בתעשייה אשר יישארו נמוכים", כך כותבים האנליסטים בסקירה. "הצפי השנה הוא להמשך הירידה השנתית בביקושים לרמה של 16.3 מיליארד רגל מעוקב, זאת לעומת 20 מיליארד רגל מעוקב של ביקושים ב-2004".
בשבוע שעבר הודיעו שותפויות הגז הישראליות השותפות במאגרי 'תמר' ו'דלית' על קבלת מכתב כוונות למכירה של גז טבעי בהיקף כולל המוערך בכ-5.6 מיליארד מטרים מעוקבים (BCM), או ב-200 BCF. ההכנסות ממכירת הגז הוערכו על ידי השותפים בפרויקט תמר בכ- 1 מיליארד דולר אשר שיקף מחיר של כ-5 דולר ל-1 MBTU. ב-23 ביולי 'ים תטיס' חתמה על הסכם לאספקת גז טבעי לחברת חשמל לפי מחיר של 5.6 דולר ל-1 MBTU.