הצעת חוק חדשה: מקבלי בשורת איוב לא 'יוטרדו' על ידי כלי התקשורת
הטרגדיה של משפחת רמון נגעה בכולנו, אך נראה כי ברגעים הכה קשים למשפחה, בתקשורת נחצו כמה קווים אדומים בסיקור האירועים סביב מותו של סרן אסף רמון ז"ל, כאשר רונה רמון נאלצה לגלות דרך כלי התקשורת על נפילת בנה.
הסיקור היה נרחב החל מעמודים שלמים בעיתונות וכמו כן משדרים מיוחדים בטלוויזיה, אך בכדי להשיג כביכול את 'הסקופ', או את 'הראשוניות'. נראה כי ישנה חצייה של גבולות הבאה לידי ביטוי בתמונות 'פאפראצ'י' של רונה רמון והתגודדות סביב הבית בטרם הודעה למשפחה.
בעקבות מקרה זה ומקרים דומים אחרים, העלו היום (ג') חברי הכנסת שי חרמש (קדימה) וכרמל שאמה (ליכוד), הצעת חוק שמטרתה למנוע מקרים דומים בעתיד. חרמש ושאמה מסבירים בהצעה, כי "הצעת חוק זו נולדה בעקבות חוסר הרגישות שגילו כלי התקשורת והפגיעה המיותרת ברגישות בני משפחת רמון ברגעים הקשים ביותר בחייהם".
עוד כותבים השניים, "הסולידריות והעניין הציבורי בגורל נפגעי אירוע אסון המוני; בשלומם של חיילי צה"ל שנפגעו במהלך מילוי תפקידם ובנפגעי איבה הביאה עימה תופעה לוואי קשה והיא פרסום שמותיהם ותמונותיהם של בני משפחות נפגעים ברגע קבלת הבשורה על היות קרוב המשפחה נפגע באירוע. לעתים ההגעה של כלי תקשורת לסביבתם של בני המשפחה מקדימה אף את קבלת הבשורה הרשמית".
מטרת הצעת החוק החדשה, היא מניעת הגעה של כלי תקשורת לסביבתם של בני משפחות שכולות בטרם קיבלו את בשורת האיוב, ומורה לכלי התקשורת לעכב את הפרסום.
"כולנו ניצבים המומים, חסרי מילים ובעיקר חסרי יכולת לנחש באמת את תגובתם של משפחות המקבלות את הבשורה הקשה מכל, אך ביכולתנו למנוע פגיעות מיותרות על ידי הגבלה מזערית מידתית וראויה ובעיקר מוסרית וצודקת במרחב הפעולה של כלי התקשורת בסיקור האירועים הנ"ל", כותבים שאמה וחרמש.
כלומר בפועל, על פי הצעת החוק, כלי התקשורת בכללותם, "לא יוכלו לפרסם תמונה או סרט וידיאו של מקבל בשורת האיוב ב-48 השעות הראשונות לאחר קבלת הבשורה אלא אם ניתן לו אישור בכתב ממקבל הבשורה" בנוסף לכך, על כלי התקשורת לשמור על מרחק של 200 מטר מתחומו.
כלי תקשורת אשר יעבור על החוק החדש, במידה והצעת החור תאושר על ידי הכנסת, צפוי לעונש מאסר של חודש או לקנס של 300 אלף שקל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה