הרשימה של גורן: "הנפט ב-85 דולר זה מכירה, הסחורות החקלאיות יעשו מהלך"
הראלי שפקד את השווקים הפיננסיים בשנה האחרונה לא פסח על שוק הסחורות. בסיכום שנתי, מדד מחירי הסחורות המשוקלל CRB של רויטרס-ג'פריס עלה ב-23% לעומת עלייה זהה של מדד ה-S&P500 שנסק ב-26%.
בראיון ל-Bizportal, מסכם אריה גורן, אנליסט גלובלי בכלל פיננסים וכותב טור שבועי ב-Bizportal, את 2009 בשוק הסחורות ומספק תחזית לשנת 2010.
שוק הסחורות נע בשנת 2009, בדומה לשנה שקדמה לה, באותו כיוון שבו נעו השווקים הפיננסים. זאת למרות, שבד"כ הקורלציה בין השניים הפוכה. בסקירה שכתב גורן ובראיון שנערך עמו, הוא מספק לכך הסברים.
לסקירת הסחורות השבועית המלאה
בראיון המצולם, אומר גורן, כי "אם לסכם את 2009, אז הסחורות המנצחות הינן הסחורות ממשפחת המתכות התעשייתיות, כגון נחושת, עופרת ואבץ אשר רשמו עליות של עד 150%."
לדבריו של גורן, "הסיבות לעליות שנרשמו במגזר הסחורות כוללות, בין היתר, את העלייה בביקוש התעשייתי ותיקון משנת 2008, בה ירד מגזר הסחורות התעשייתיות בכ-70%, הירידה החדה מאז שפל שנות ה-30." גורן ציין באופן ספציפי את הסוכר והפלדיום שהציגו עליות נאות במהלך 2009.
כמגזר המפסיד של שנת 2009 גורן מציין את מגזר הסחורות החקלאיות, אך לדבריו הדבר אינו מפתיע שכן מגזר זה לא ספג ירידות באופן יחסי במהלך שנת 2008 ולכן לא חווה תיקון, בניגוד לסחורות אחרות.
בהתייחסו לגז הטבעי, סחורה חמה בשוק הישראלי בתקופה האחרונה, מספק גורן סקירה קצרה שמתייחסת לתחום הגז הטבעי בארה"ב. גורן מסביר כי הקשר בין המחיר שנקבע בבורסת הסחורות של ניו יורק למחירו בארץ רופף והמחיר בארץ תלוי יותר בביקושים מקומיים ובמו"מ של החברות.
בהתייחס למחיר הנפט, להערכת ארגון האנרגיה העולמי, מחירה של חבית נפט, שעבר בינתיים את מחיר ה-80 דולר, צפוי לעלות בשל עליות בביקושים. גורן מוסיף בעניין זה, כי למרות שישנם בנקים הצופים שמחיר הנפט צפוי להגיע ל-110 דולר, רצוי למכור את החוזה על הזהב השחור במידה ויגע במחיר של 85 דולר לחבית.
הזהב, שעלה באופן עקבי בחמש השנים האחרונות, ימשיך לעלות כל עוד קיימים חששות מאינפלציה וכל עוד הריבית נשארת נמוכה, מוסיף גורן. הבנקים הגדולם צופים כי המחיר יגיע אף ל- 1300 דולר לאנוקיה וצפונה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה