במזרחי דווקא מאמינים בכיל: "אין טעם להמתין לקנדים, המחירים כבר נקבעו בין השחקנים הגדולים"
מחר אמורה חברת כיל לחתום על חוזה האשלג עם סין כאשר על פי הפרסומים אמורה החברה לסכם על מכירה של כ-300 אלף טון אשלג במחיר של 350 דולר לטון. במגדל שוקי הון התאכזבו ממהלך זה וציפו מכיל להמתין עד לסגירת העסקה של הסינים עם היצרניות הקנדיות בכדי לקבל מחיר גבוה יותר ממה שהשיגו. בהתאם לכך המליץ האנליסט אמיר אדר להיפטר מהמנייה והעניק לה המלצת קנייה עם מחיר יעד של 41 שקל ליחידה - מחיר הנמוך בכ-25% ממחירה הנוכחי.
לעומת זאת, במחלקת המחקר של בנק מזרחי טפחות מאמינים כי יש עוד אפסייד במנייה ומעניקים המלצת קנייה למנייה עם מחיר יעד של 59 שקלים ליחידה - המשקף פער של 13% ממחירה הנוכחי. לטענת האנליסטית יפעת אולמן בצלאל, המסקרת את החברה בבנק מזרחי, אין טעם להמתין להסכם של היצרניות הקנדיות: "כיל לא תקבל מחיר טוב יותר ממה שהוסכם בעבר ואין הצדקה להמתין לתוצאות המו"מ של היצרניות הקנדיות. המחירים נקבעים בין השחקנים הגדולים בענף שהם מצד הקונה הסינים והצד המוכר יצרניות האשלג הרוסיות".
את המלצת הקנייה מסבירה האנליסטית המסקרת, יפעת באומן בצלאל, במספר גורמים חיוביים התומכים במנייה. תחילה, בהיבט הכללי של הענף מהווה החתימה של יצרניות האשלג הרוסיות גורם חיובי שהפחית את רמת האי וודאות ששררה בשוק ושיחררה את הפקק שהיה תקוע לכל אורך התקופה האחרונה. לטענת האנליסטית כבר ניתן להיווכח בהאצה מסוימת בכמויות המשלוחים.
בנוסף מציינת באומן בצלאל כי פעילותיה הנוספות של החברה ברום ומוצרי תכלית ממתנות את התנודות המשפיעות על פעילות שוק האשלג וכי מבנה עלויותיה הנוח של החברה, מבחינה קירבה גיאוגרפית לשוק היעד, מציב אותה ביתרון מול מתחרותיה ומאפשר לה להציג שיעורי רווחיות גבוהים יחסית.
לסיכום בבחינת תוצאותיה הכספיות של כיל ברבעון השלישי לשנת 2009 ובהשוואה לרבעונים המקבילים בשנים קודמות (בנטרול שנת 2008), מתקבל כי הרבעון הנ"ל היה רבעון שיא לחברה שהצביע בנוסף גם על שיפור בהשוואה לרבעון השני של 2009.