בעלי עניין השבוע: דנקנר נכנס לעסקי הנפט ותרם למומנטום החיובי בחברות הקטנות בסקטור
שבוע המסחר שהסתיים היה סוער ותנודתי ביותר בקרב שותפויות חיפוש הנפט והגז הנסחרות בבורסה. מניות אלו ריכזו מחזורי מסחר ערים וחלק מיחידות השותפות בלטו בעליות שערים חדות כשהכוכבות העולות בבורסה הן יחידות ההשתתפות של מודיעין ולפידות חלץ. כבכל שבוע, אנו עוקבים אחר תנועות בעלי עניין השבוע באחד העם, ונתחיל ממגזר הנפט.
תיאבון של המשקיעים לנפט לא פסח השבוע על נוחי דנקנר. דנקנר, באמצעות קבוצת אי.די.בי חבר השבוע לצחי סולטן במניית מודיעין. דנקנר רכש מחצית מאחזקותיו של סולטן בחברת נויה, חברת האם של מודיעין. שותפות מודיעין, מתכננת להגיש עם שותפים בקשה לחיפוש גז ונפט מול חופי אשדוד ברישיון "מד אשדוד". המשקיעים שראו את דנקנר קונה מודיעין התלהבו והזניקו את המנייה. מתחילת 2010 המריאו יחידות ההשתתפות ב-680%.
זהו לא המהלך היחיד אותם יזם דנקנר השבוע. מהלך גדול יותר שבו נקטה קבוצת אי.די.בי הוא הגשת לשופרסל. חברת דיסקונט השקעות הגישה השבוע הצעה לרכישת 8.3% ממניותיה של הרשת הקמעונאית הגדולה במדינה תמורת 360 מיליון שקל. במידה וההצעה תתקבל, יחזיק דנקנר את השליטה בלמעלה מ-50% ממניות החברה.
את ההצעה הגיש דנקנר בדיסקאונט של כמה אחוזים על מחיר המניה, מהלך המשקף כפי הנראה את הערכת דנקנר שמחיר מניית שופרסל ירד בתקופה הקרובה עד להצעת הרכש. לחילופין, אם דנקנר יתגלה כעקשן, הרי שייאלץ לשפר את הצעתו למשקיעים כפי שעשה במקרה של מכתשים אגן.
נקנח את השבוע בשני סיפורים קטנים שמטרתם הייתה לחלץ שתי מניות של חברות קטנות מהידרדרות לרשימת השימור. המניה הראשונה היא חברת פלסטופיל שבשליטת קיבוץ הזורע וחברת ההשקעות אינספייר שהחזיקו בתחילת השבוע החולף יחדיו כ-96% מהמניות של חברת הפלסטיק. על מנת למנוע מהחברה להגיע לרשימת השימור, מכרו אינספייר וקיבוץ הזורע מניות בהיקף של למעלה מ-10 מיליון שקל. המהלך הגדיל את אחזקות הציבור ובקיבוץ הזורע יכולים לנשום לרווחה.
סיפור נוסף של חברה שרצתה להימנע מלהגיע לשימור הוא של חברת גולד הנסחרת ברשימת דלי הסחירות. בעלי השליטה שלמה שמלצר, שלומי פוגל ומסופי ספנות החזיקו ב-88% ממניות החברה ונדרשו להגדיל את אחזקות הציבור. ממש בדקה ה-90 לפני היום הקובע מכרו בעלי השליטה מניות ב-1.5 מיליון שקל וחשבו שהמהלך שביצעו מספק.
במשרדי הבורסה דווקא חשבו אחרת, והודיעו לחברה שגם לאחר המכירה החברה אינה עומדת בתקנות הבורסה כדי להיכלל ברשימה הראשית. בבורסה עדכנו את החברה כי בעלי השליטה נדרשים למכור מניות נוספות בהיקף של 1.25 מיליון שקל. בעסקת בזק שבוצעה מחוץ לבורסה, בשעות הלילה המאוחרות מכרו בעלי השליטה מניות נוספות בהיקף הרצוי. בכך, נמנעה גם במקרה הזה דרכה של גולד אל מחוץ לרשימת השימור.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה