הייצור התעשייתי בסין זינק: מדד מנהלי הרכש טיפס בשיעור הגבוה ביותר מזה ששה חודשים

עם זאת הבורסה בשנחאי יורדת בשיעור של 1.5% ברקע להשערות כי הממשל בסין יוסיף להדק את ההגבלות המוניטריות מחשש לאינפלציה בלתי מרוסנת
איתי זהוראי |

הכלכלה הסינית ממשיכה לדהור קדימה ובאופן אירוני כל נתון מאקרו חיובי שמתפרסם במדינה, המעיד על התאוששותה המופלאה של הכלכלה, רק מוסיף לדאגות המשקיעים ומפיל עוד יותר את המדדים בבורסות. כזכור, החליט לאחרונה הממשל להדק את המגבלות המוניטריות במדינה בניסיון לרסן את הצמיחה המואצת ולמנוע את השתוללות האינפלציה. מאז צנח מדד שנחאי ב-8% בקירוב כאשר כל נתון מאקרו חיובי המצביע על מגמה דומה תורם לירידות נוספות.

דוגמה טובה לכך התקבלה היום, עם פרסומם של מדדי מנהלי הרכש הנותנים אומדן חשוב לתפוקת הייצור התעשייתי בסין. על פי נתוני המדדים עולה כי מדד מנהלי הרכש של HSBC שעמד בדצמבר על 56.1 נקודות, הגיע החודש לשיא של 57.4 נקודות - הגידול הגבוה ביותר שנרשם במדד מאז יולי 2008. בנוסף הראה גם מדד מנהלי הרכש של הפדרציה ללוגיסטיקה בסין על עלייה מרשימה לרמה של 55.8 נקודות - הגידול השני בגובהו מאז תחילת 2008.

כאמור, הנתונים החיוביים תומכים בהנחה כי הכלכלה השלישית בגודלה בעולם כבר יצאה מהמיתון וממשיכה לדהור קדימה במרץ. להנחות אלו מצטרפים החששות כי קובעי המדיניות בממשל יהדקו עוד יותר את ההגבלות וזאת במטרה לרסן את הצמיחה הגבוהה. "השוק מודאג מאוד בנוגע לתחזית הצמיחה בסין ולהתאוששות המהירה שלה", טוען וו קאן, מנהל השקעות בכיר בסינגפור, "עכשיו צפוי הממשל להטיל אמצעי פיקוח והגבלות נוספות על הכלכלה".

בהתאם לאווירת החשש, מתנהל כעת המסחר בבורסת שנחאי במגמה שלילית עם ירידות של 1.6%. בשבועיים האחרונים השלים המדד צלילה של קרוב ל-10% בערכו. בניגוד למגמה, נסחרים כעת המדדים בשאר הבורסות באסיה בעליות קלות. בהונג קונג מטפס ההאנג סנג ב- 0.2%, הקוספי בדרום קוריאה מתחזק בשיעור של 0.25% כשגם הניקיי היפני רושם עליות ומוסיף 0.1% לערכו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה