תגלית הגז הבאה? 'בונטאן' מדווחת על פוטנציאל עצום ברישיונות מירה ושרה

החברה הקנדית מדווחת כי הערכת שווי שסיפקה לה חברה צ'פמן מדברת על גודל מאגר של 6.2 TCF. מדובר בנתונים מבוססי סקר 2D. כנסו וצפו במפת האזור והמיקום של הרישיונות בים התיכון

האם תגלית הגז הבאה של ישראל תגיע מכיוון לא צפוי? בעוד עיני המשקיעים נשואות לשדה 'לווייתן', חברת בונטאן הקנדית, אשר מחזיקה ברישיונות 'מירה' ו'שרה' הסמוכים לתגליות הגז 'תמר' ו'דלית' מדווחת כי בשטחי הרישיונות שלה נמצאים סימנים לתגלית גז בקנה מידה עולמי.

בונטאן מחזיקה מאז נובמבר האחרון, ע"פ הודעתה, ב-71.6% משטחי הרישיונות 'מירה' ו'שרה' וזאת באמצעות אחזקה של 75% בחברה ישראל-פטרוליום-קומפני (Israel Petroleum Company) המחזיקה ב-95.5% ברישיונות אלו.

כעת פרסמה החברה את דו"ח הערכת השווי של חברת המחקר צ'פמן נפט והנדסה (Chapman Petroleum Engineering) לפיו פוטנציאל השווי המירבי של מירה עומד על 4.24 TCF ופוטנציאל השווי המירבי של 'מירה' עומד על 1.47 TCF.

עבור פרוספקט מירה, באמצעות שיעור הנחה של 10% טווחי הערך הנוכחי הנקי (NPV) מ-2.54 מיליארד דולר ל-5.37 מיליארד דולר - קרי ממוצע של 3.96 מיליארד דולר. עבור פרוספקט שרה, באמצעות שיעור הנחה של 10%, טווחי הערך הנוכחי הנקי מ-1.02 מיליארד דולר ל-2.17 מיליארד דולר - ממוצע של 1.59 מיליארד דולר.

פרוספקט 'מירה' ממוקם כ-30 מייל בלבד מדרום לתגלית 'תמר' ולפי שעה בוצעו בו סקרים סיסמיים בדו מימד (2D). פרוספקט 'שרה' ממש צמוד מדרום לתגלית 'דלית'. לפי הערכת השווי של חברת צ'פמן, שני המבנים יחד, מירה ושרה, מוערכים ב-6.2 TCF וזאת בזמן שתגלית 'תמר' מוערכת ב-7.7 TCF.

חשוב לציין, כי מדובר בנתונים המתבססים על סקרים סייסמיים 2D. הצעד הבא של החברה הוא השלמת עיבוד ופיענוח סקרים סייסמיים 3D שבוצעו על מירה שרה והסתיימו בתאריך ב-16 לדצמבר האחרון. נכון לעכשיו בחברת המחקר נותנים סיכויים של 30% להצלחה בביצוע הקידוח.

חשוב לציין גם, כי מניית בונטאן נפלה אתמול בשיעור של 20% וזאת לאחר פרסום ההודעה. כעת עומד שווי החברה על 13 מיליון דולר בלבד.

יוסי לנגוצקי, הגיאולוג שגילה את 'תמר' אמר היום בשיחה עם Bizportal: כי "לאחר גילוי 'תמר', לא אתפלא אם נראה פה עוד 4-5 תגליות בסדר גודל דומה ואף גדול יותר בשנים הקרובות". עם זאת, לנגוצקי הדגיש, כי "לפי סקר דו מימדי אי אפשר להצהיר שום דבר ומי שעושה זאת נוהג בחוסר אחראיות. צריך לחכות לפיענוח ה-3D".

משיחה של Bizportal עם בכירים בשוק הגז הישראלי, עולה כי מעטים מכירים את הפעילות של בונטאן בארץ. עם זאת, חברת המחקר צ'פמן הינה חברה מוכרת ומוערכת. נציין גם, כי ל-Bizportal נודע כי חברת בונטאן מצוייה בבעלות מפוזרת ביותר ובתוך כך נודע כי שותפות מודיעין יהש שבשליטת IDB וצחי סולטן מתעניינת בשטח הרישיונות.

מפת הפרוספרקטים

הרשיונות המדוברים הינם רשיון נפט 347 ( "מירה") ורשיון נפט 348 ( "שרה") המכסים כ-198,000 דונם (803 מ"ר ק"מ). כפי שניתן לראות במפה (למטה) הרשיונות צמודים ל"דלית" (שטח T13). כמו כן, פרוספקט "לווייתן", שהסקרים סייסמיים 3D שלו אמורים להתפרסם בחודשים הקרובים ע"י קבוצת דלק - אבנר יהש, דלק קידוחים יהש - רציו יהש ונובל אנרג'י, דרומית ל"תמר" ומערבית לשטחים המדוברים.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות