עלייה בסיכון העסקי בינואר: מדד הסיכון המשולב של BDI עלה לעומת דצמבר בשיעור של 1.6%
בחודש האחרון חלה הרעה בסיכון העסקי במרבית הענפים במשק שהתבטא בעליה בשיעור החברות המדורגות ברמות הסיכון הגבוהות, כך עולה מפרסום מדד הסיכון החודשי של חברת המידע העסקי, BdiCoface.
על-פי מדד הסיכון המשולב של BDI, עמד הסיכון העסקי של החברות והעסקים במשק בחודש ינואר על רמה של 6.24, המבטא הרעה לעומת חודש דצמבר בו עמד מדד הסיכון על 6.14. בינואר אשתקד עמד מדד הסיכון העסקי במשק על 6.20.
על פי ניתוח הנתונים על ידי כלכלני BdiCoface עלה כי ההחמרה בסיכון העסקי הינה תופעה ידועה בשלבי יציאה ממשבר כלכלי. לטענתם, חברות רבות ששרדו את המשבר מגיעות לסיומו עם יכולת פיננסית נמוכה, תוך חוסר יכולת לגייס אשראי לצורך מימון הגידול בהון החוזר, במלאי, והרחבת פעילות מחודשת.
עוד עולה מהנתונים שפורסמו שכ-24.36% מהחברות והעסקים שנבדקו, דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוגי סיכון 9 ו-10), המהווה עליה בהשוואה לחודש דצמבר.
מניתוח נתוני החברות התקבל כי לחברות ולעסקים אלו ישנן בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבון או חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על שיקים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד. עוד הודגש על ידי BDI כי לדעתם רמת הקשיים של חברות ועסקים אלו היא גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות.
בתוך כך פורסמו נתונים אודות הענפים הבטוחים ביותר במשק והמסוכנים ביותר מהם עולה כי ענף תעשיית הכימיקלים הוא הבטוח ביותר כשאחריו ממוקמים ענף תעשיית נייר וקרטון, תעשיית מתכת ושירותי התקשורת. באופן לא מפתיע דורג ענף המסעדות ובתי הקפה כענף המסוכן ביותר כשאחריו מדורגים ענף תיירות ובתי מלון, שירותי הובלות יבשתית וענף הבנייה.