יציבות במדד המחירים בגרמניה: "החששות משיעור האבטלה הגבוה דוחפים את הביקושים מטה"
בסוף חודש ינואר שעבר פרסם משרד העבודה הגרמני את נתוני האבטלה לחודש זה, כאשר על פי פרסומי המשרד התקבל כי שיעור המובטלים במדינה עלה בפעם הראשונה מזה ששה חודשים ונאמד בשיעור של 3.43 מיליון איש המהווים 8.2% מכלל כוח העבודה במדינה.
נראה כי לשיעור האבטלה בגרמניה, שצפוי אף להמשיך לעלות בחודש הקרוב, יש השפעה מהותית ומיידית על הכלכלה המקומית. מנתונים שפירסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה במדינה עולה כי שיעורי האבטלה הגואים הם אלו שדחפו את הביקושים כלפי מטה ושמרו על מדד המחירים ללא שינוי מהחודש הקודם.
כאמור, על פי פרסומי הלשכה לסטטיסטיקה עמד מדד המחירים לצרכן של חודש ינואר על 0.8%. המדד נדחף מצד אחד מהעליות במחירי הנפט שנרשמו החודש כאשר מצד שני קוזז כתוצאה מהנפילה במחירי ההלבשה ומהסנטימנט הצרכני הכללי שהושפע משוק התעסוקה המדשדש.
"התחזית האינפלציונית נשארת נמוכה בעיקר בעקבות נפח הייצור המוגבר שנשאר גבוה גם החודש", כך מסר לבלומברג אלכסנדר קוץ', כלכלן בכיר במכון מחקר במינכן. "הביקושים מבית מצביעים על כך שהאנשים במדינה עדיין חוששים משיעורי האבטלה הגבוהים ונראה כי אנו נמשיך להיות תחת מצב של מיתון צרכני בתקופה הקרובה", סיכם.
לפני כחודש פירסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בגרמניה את נתוני התוצר לשנת 2009 שהצביעו על התכווצות הכלכלה הגדולה באירופה לראשונה מזה שש שנים. הצמיחה במדינה ירדה בשיעור של 5% בהשוואה לשנת 2008, הנסיגה החדה ביותר בצמיחה מאז מלחמת העולם השנייה.
בהתאם לאווירת הדיכאון הכללית השוררת בתקופה האחרונה בבורסות אירופה נסחר המדד המוביל בבורסה של פרנקפורט בירידות שערים, כאשר מתחילת השנה איבד הדאקס כ-8% מערכו, לאחר שזינק ממרץ האחרון בשיעור של 55%. נראה כי החששות הכבדים מחדלות הפרעון של יוון, מכשלונותיה של פורטוגל לגייס חוב חדש ומשיעורי האבטלה האסטרונומים בספרד, נותנים את אותותיהם גם על שאר כלכלות הגוש האירופאי ושוקי המניות באירופה כולה.