המצגת של גבעות לאסיפה: "אין פה חידוש מהותי, הם מעוניינים רק בכסף שלנו"

כך אמר ל-Bizportal אוריה בן-דוד, אחד מנציגי קבוצת בעלי יחידות ההשתתפות המתנגדת להנפקה. המצגת, אשר תוצג באסיפה ביום שלישי, מספרת על התגליות ב'מגד 5' ועל לו"ז למבחני ההפקה

לקראת האסיפה ביום שלישי, הרוחות בגבעות יהש לא נרגעות. בעוד שהחברה פרסמה היום נתונים אודות הקידוח במסגרת מצגת למשקיעים, בעלי יחידות ההשתתפות מסרבים להתרשם וממשיכים לתקוף את אופן ניהולה של החברה, תוך שמדגישים שימשיכו להתנגד להנפקה המתוכננת על ידי השותף הכללי, בראשו עומד שמואל בקר.

לקראת אסיפה סוערת

במקור, מטרת האסיפה הקרובה היא סיקרת פעילות השותפות ולוח הזמנים לביצוע מבחני ההפקה בשדה 'מגד 5', אך עם זאת, עניין הגיוס שמבקש השותף הכללי לערוך צפוי למשוך את מרב תשומת הלב. ברקע לממצאים האחרונים של גבעות בשדה מגד מתנהל מאבק בין קבוצת בעלי יחידות השתתפות לבין השותף הכללי על האופן בו מנוהלת החברה בשנים האחרונות.

"אנו רואים איך בקר ושות' מנסים להיות יותר מתוחכמים בכדי להעביר את נושא ההנפקה", כך אמר היום ל-Bizportal אוריה בן-דוד, אחד מנציגיה של קבוצת בעלי יחידות ההשתתפות. בן-דוד הוסיף ואמר כי "זה לא יעזור, אנחנו נמשיך להתנגד להנפקה כי מבחינתנו אין חדש תחת השמש. מה שהיה הוא שיהיה".

בן-דוד הוא אחד מקבוצה של בעלי יחידות המחזיקים בסך הכל למעלה מ- 525.575 מיליון יחידות השתתפות, המהוות למעלה מ-10% מכוח ההצבעה באסיפת בעלי יחידות ההשתתפות. בתקופה האחרונה Bizportal חשף את המאבק שמתנהל בין הקבוצה המיוצגת ע"י עו"ד איתי ברפמן ממשרדו של ד"ר זאב הולנד לבין הדירקטורים בשותפות בהובלת שמואל בקר, בנוגע לדרך בה אמורה השותפות להתנהל.

בעבר אמר בן-דוד כי הוא לא גם מבין איך מתוך 100 מיליון שקלים שהיו בקופת השותפות ב-2009 נותרו רק 3.75 מיליון דולר. "אני לא טוען שהכסף נגנב", אמר אז בן-דוד, "אך אני טוען שאין שקיפות מספקת לבעלי היחידות ושיש הרבה סימני שאלה".

"תביאו את הכסף ואל תשאלו שאלות"

לדברי בן-דוד, העימות בין הקבוצה לבין השותף הכללי ממשיך להתחמם. "בסוף השבוע האחרון התחיל השותף הכללי לאיים ולהפחיד, באמצעות משרד עו"ד, את חברי הקבוצה שעושה עבודת קודש עבור מחזיקי יחידות ההשתתפות", אמר בן-דוד בהתייחסות למכתב ששלחה גבעות עולם לדוד וינברגר, אחד מחברי הקבוצה, שנושאו היה "הכפשות והשגת יפויי כוח במרמה".

"זוהי עליית מדרגה שמראה את פרצופו האמיתי של השותף הכללי שמשתמש במפקח כפלסטלינה בידיו", דברי בן-דוד. "המטרה שלהם ממשיכה להיות 'תביאו את הכסף ואל תשאלו שאלות'... הגיע הזמן שבקר יבין שהמשקיעים של גבעות היום הם לא המשקיעים ב'גבעות של פעם'", הוסיף בן-דוד.

"המצגת לא מחדשת לנו דבר"

בתוך כך, גבעות פרסמה היום את המצגת שתציג באסיפה. המצגת, העמוסה במונחים טכניים מעולם הגיאולוגיה תלווה בהסברים של גיאולוג גבעות, טוביה לוסקין. בין השאר נכתב במצגת כי "כמויות הגז שנמדדו בבוץ הקידוח במגד 5 היו גבוהים פי עשרה מאשר בכל קידוח אחר שנעשה בשדה מגד", עם זאת, השותפות לא נקבה במספר כלשהו וההערכות הן כי לא מדובר במספרים גדולים מדי.

בדבריו, בן דוד סרב להתרשם אף הוא מהנתונים במצגת. "אין פה חידוש בעל ערך מהותי. מאגרי הנפט במקום היו ידועים לנו עוד קודם וכל הנתונים כבר מצביעים על כך שהמאגרים טובים", אמר, ואף הדגיש ש"מספרים, הם לא הוסיפו כאן.. הם רק הוסיפו באותיות הקטנות שהם מעוניינים אך ורק בכסף שלנו ולא בהעברת המידע על מה באמת יש בבור. גם כאן, אין כאן חידוש מבחינתנו".

עם זאת, מה שממשיך לספק עניין הוא השברים בקידוח. במצגת מסרה גבעות כי "מומחים חיצוניים שניתחו את ממצאי הלוגים קבעו כי קידוח מגד 5 חצה יותר מ-180 שברים טבעיים אשר יספקו חדירות גבוהה בתוך עמוד הנפט".

בין השאר, בדיקת הלוגים החשמליים בודקת את שיעורי החדירות - יכולת הזרימה של הנוזלים מתוך חלל הסלע בהם הצטברו. מספר שברים טבעיים גדול בשכבת הקידוח מעיד על שיעור חדירות גבוה, מאחר ואלו מהווים כמעיין צינור טבעי המוביל את הנפט. ככלל, ככל שכמות השברים הטבעיים רבה יותר ושיעור החדירות גבוה יותר, זרימת הנפט טובה יותר, ולעובדה זו צפוייה להיות חשיבות במידה והקידוח יהפוך למסחרי.

מבחני ההפקה יחלו ב-18 באפריל

עוד, מנתונים שהציגה השותפות, תקציב הקידוח במגד 5 היה 7.7 מיליון דולר, זאת בעוד שבפועל העלות הסתכמה ב-12.6 מיליון דולר. מהחברה נמסר החריגה ב-4.9 מיליון דולר, או מעל ל-63.5% מהתקציב המקורי, נגרמה הודות לשתי תקלות חמורות, כמו גם לשינויים בתוכנית הקידוח.

השותפות נמצאת עתה לקראת ביצוע מבחני הפקה אשר צפויים להתחיל ב-18 באפריל. החברה מעריכה כי הזמן לביצוע המבחנים הוא לכל הפחות 60 יום, בעלות מינימלית של 6 מיליון דולר. עלותם של 80 ימי מבחני הפקה מוערכת בכ-7.5 מיליון דולר. השותפות אף הוסיפה כי המשך הסופי של הקידוחים יקבע רק לאחר קבלת התוצאות, כאשר הוא עשוי אף להתמשך מעל ל-80 יום.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות