נקטר הבוץ הישראלי - 20 קוקטיילים מסביב לעולם
לחלק מן המדינות, לא כולל ישראל, יש את הקוקטייל שלהן. את מרביתם תוכלו להכין בבית, ואם אתם רואים כאן קוקטייל שמוצא חן בעיניכם אל תמתינו עד שתגיעו למכורתו. אפשר לשתות הכל בכל עת, אם כי הדעת נותנת שקוקטיילים צפון אירופאיים מתאימים יותר לחורף, בעוד אלה שבאים מארצות החום יהלמו את הקיץ שלנו.
אז, מה שותים איפה? ואיך מכינים את מה ששותים איפה?
הנה לפניך הקוקטיילים האופייניים לרבות מארצות עולמנו. קרא. מה אתה יודע? אולי יהיו לך אורחים מאחת מהן ותרצה להעניק להם הרגשה ביתית. או אולי תבקר אצלך בחורה יפיפיה ותשאל אותך אם אתה יודע להכין את הקוקטייל הלאומי של גוואדלופ? טוב, גוואדלופ גם אני לא יודע. בכלל, מה יש לך לעשות עם בחורות מגוואדלופ? איפה זה בכלל גוואדלופ?
הקוקטיילים האלה אינם בבחינת כזה ראה וקדש. קוקטיילים באים והולכים, אופנות משתנות. יש בהחלט אפשרות שתפגוש דנים שלא יודעים שהקוקטייל הלאומי שלהם הוא ה'אנגלטרה', אבל זה היה, וזה הכי קרוב שיש גם כיום, עד כמה שקוקטייל יכול להיות "לאומי".
או-קיי, אז חוץ מגוואדלופ. כל הכמויות בקוקטיילים הן לשני אנשים.
איטליה - ספרואיס קוקטייל - Spruiss Cocktail שתי מנות ג'ין מנה ברנדי אפרסקים מעט אנגוסטורה מיץ מחצי תפוז - נער הכל עם קרח כתוש ומזוג לגביעי קוקטייל. קשט בדובדבן.
אינדונזיה - איסט אינדיס קוקטייל - East Indies Cocktail- קוקטייל איי הודו המזרחית שתי מנות ברנדי כפית קירסו (Curacao) כפית מיץ אננס כפית שרי ברנדי חצי כפית אנגוסטורה שני סלסולי קליפת לימון - בחש עם קרח כתוש. מזוג לכוסות קוקטייל. קשט בסלסולי לימון.
ארגנטינה - רוסיטה קוקטייל - Rosita Cocktail שלוש מנות ג'ין מנה ברנדי כפית גרנדין (סירופ רימונים) חצי כפית מיץ לימון חצי מנה ליקיור אגוזים (Creme de Noya) שני דובדבנים שני סלסולי קליפת לימון - מזוג את כל המרכיבים למכל ניעור (שייקר), נער היטב. מזוג לכוסות קוקטייל. קשט בדובדבן ובסלסול קליפת לימון.
בולגריה - יין חם ומתובל יין אדום תפוח קטן, קלוף וחתוך לפרוסות דקות חצי כפית קינמון או מקלון קינמון מסמר ציפורן כף סוכר חצי כפית מיץ לימון - מזוג את כל המרכיבים לסיר קטן והבא לסף רתיחה. הנח להתבשל על אש קטנה במשך כעשר דקות. סנן. הגש בספלים.
ברזיל - בצ'ידה - Batida שלוש מנות רום שלוש מנות מיץ אשכוליות שלוש מנות מיץ אננס חצי כפית גרנדין חצי כפית מיץ לימון חצי כפית דבש חצי כפית קוקוס מגורר חצי כפית תמצית שקדים חצי בננה בשלה - חתוכה לחתיכות קטנות שתי כפות קרח כתוש - מזוג את כל המרכיבים לכלי גדול ובחש היטב או ערבל במערבל במשך דקה. מזוג לכוסות גבוהות. קשט בדובדבן או בעלה נענע.
ברמודה - ברמיודה סוויזל קאפ - ספל כפור ברמודי - Bermuda Swizzle Cup שלוש מנות רום ביצה נאה כף סוכר כפית אנגוסטורה - ערבב היטב את הביצה הנאה (לא מבושלת) עם האנגוסטורה והסוכר. מזוג לכוס גבוהה. הוסף חצי מהרום, מלא בקרח כתוש ובחש היטב עד שיופיע כפור על דפנות הכוס. הוסף את יתרת הרום. גואיאנה - ג'ורג'טאון רום סוויזל - Georgetown Rum Swizzle - ג'ורג'טאון רום עם כפור שלוש מנות רום כפית שרי ברנדי מנה וחצי מיץ לימון שלוש מנות מיץ אשכוליות כפית גרנדין מעט אנגוסטורה שתי פרוסות אננס, רצוי טרי שני דובדבנים שני פלחי תפוז שני פלחי לימון שני גבעולי נענע - שים בשתי כוסות גבוהות פלח תפוז, פלח לימון, דובדבן וגבעול נענע בכל כוס. ערבב את יתר המרכיבים ומזוג לכל כוס כדי שלושת רבעי קיבולה. מלא את הנותר במי-סודה. קשט מלמעלה בפרוסת אננס. אפשר שמשיית נייר צבעונית, קטנה.
ג'מאיקה - פלנטרס פאנץ' - פונץ' בעל המטע - Planter's Punch שלוש מנות רום מעט אנגוסטורה שתי כפיות סוכר פלח תפוז שני דובדבנים כף מיץ לימון - ערבב ובחש היטב את המרכיבים, חוץ מהפירות, מלא שתי כוסות גבוהות בקרח כתוש. מזוג את התערובת לכוסות. קשט בחצי פלח תפוז ובדובדבן.
דנמרק - אנגלטרה קוקטייל - Angleterre Cocktail שתי מנות ג'ין שתי מנות ליקיור אפרסקים שתי מנות מיץ תפוזים גרגרי אניס אחדים או שני כוכבי אניס - נער הכל עם קרח ומזוג לגביע קוקטייל.
הוואיי - פונץ' הוואיי - הוואיין פאנץ' - Hawaiian Punch ארבע מנות רום שתי מנות מיץ תפוזים מנה ליקיור קירסו (Curacao) מיץ מלימון אחד - נער היטב את כל המרכיבים עם קרח כתוש. מזוג לגביעי קוקטייל. קשט בפרי העונה.
טרינידאד - טרינידאד רום פאנץ' - Trinidad Rum Punch - פונץ' רום טרינידאדי שלוש מנות רום כף מים כף סוכר. או, במקום שני אלה, כף וחצי סירופ סוכר מעט אנגוסטורה כף מיץ לימון שני סלסולי קליפת לימון - הרתח את המים עם הסוכר בכלי קטן. צנן היטב. ערבב עם המרכיבים האחרים. מזוג לכוסות גבוהות. קשט בסלסולי קליפת לימון.
יפן - הר פוג'י - Mount Fuji שלוש מנות ג'ין שתי כפות מיץ אננס שלוש כפות מיץ לימון שתי כפות חלב או שמנת לקפה כף וחצי סוכר מעט שרי ברנדי שני חלבונים - נער הכל עם קרח כתוש. מזוג לכוסות גבוהות. קשט בדובדבן.
ישראל - נקטר בוץ - Nectar Boss מים חמים קפה טחון - שים כפית קפה בכוס תה עם ידית. מזוג פנימה מים חמים. בחש. קשט בסוכרזית. הגש חם.
ניקרגואה - רומפופה - Rompope שתי מנות רום חלמון ביצה שתי כוסות חלב חצי כוס סוכר כפית קורנפלור מעט קינמון מעט קליפת לימון מגוררת חצי כפית תמצית וניל - טרוף את החלמון בסיר קטן. הוסף את החלב, הסוכר והקורנפלור. בשל על אש קטנה תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה. הורד מהאש וטרוף, שוב, היטב. בכלי נפרד ערבב את הרום עם הקינמון, מיץ הלימון ותמצית הוניל. הנח לשני הסירים למשך שלוש שעות. סנן את תערובת הרום וערבב אותה עם תערובת החלב. צנן היטב והגש קר כקרח בספלים. פיווו, חת'כת עבודה. זהו, אתה יכול לעבור לנוח.
סקוטלנד - הוט פיינט - פיינט חם - Hot Pint פיינט הוא המידה החביבה, על בני האיים הבריטיים, לשתיית בירה - קצת פחות מחצי ליטר. שתי מנות סקוץ' וויסקי כוס בירה חלבון טרוף שתי כפות סוכר - הרתח את הבירה. ערבב היטב את המרכיבים האחרים בכלי נפרד והוסף אליהם בהדרגה את הבירה הרותחת. בחש ללא הרף על מנת למנוע היווצרות גושים. מזוג את המשקה לתוך ספלים, מגבוה, כדי שיווצר על פניו קצף.
פיליפינים - מנילה קוקטייל - Manila Cocktail שלוש מנות ג'ין מנה וחצי וורמוט מתוק כף שרי ברנדי חצי כוס מיץ אננס שני חלבונים - הרתח את מיץ האננס עד שייווצר סירופ סמיך. צנן במשך שלוש דקות. מזוג, ביחד עם המרכיבים האחרים, לתוך שייקר, הוסף קרח כתוש. נער היטב. סנן לגביעי קוקטייל. קשט בדובדבן.
פרו - פיסקו סאואר - Pisco Sour שלוש מנות פיסקו (ברנדי פרוויאני) כף סוכר כפית מיץ לימון מעט אנגוסטורה חלבון ביצה שתי כפות קרח כתוש - ערבב היטב את כל המרכיבים, חוץ מהחלבון והקרח. הוסף את החלבון ואת הקרח ונער. הגש בגביע דלמוניקו (גביע קטן ששותים בו ליקיורים).
צ'ילה - שמפניה אי פרוטה קוקטייל - Champagne y Fruta Cocktail - קוקטייל שמפניה ופירות חצי כוס ברנדי כוס שמפניה - צוננת עיגול אננס אחד מקופסא חצי תפוז - קלוף ומפולח ארבעה תותי שדה כף סוכר - חתוך את הפירות לחתיכות קטנות. פזר עליהם את הסוכר ושפוך עליהם את הברנדי. צנן במקרר במשך שעה. חלק את תערובת הפירות לשני גביעי שמפניה ומזוג עליה את השמפניה.
צרפת - וורמוט קסיס - Vermouth Cassis שתי מנות קרם דה קסיס שש מנות וורמוט מתוק מי-סודה - מזוג לתוך כוסות גבוהות, על קוביות קרח. בחש. מלא את הכוסות במי-סודה ובחש שוב.
קובה - מוחיטו (מרטיבון) - Mojito מנה רום כפית סוכר, או שתיים, לפי הטעם גבעול נענע טרי, על עליו מי-סודה - תן את הסוכר בכוס גבוהה, שים בה את הנענע והשתדל לרסק אותה, בעזרת הכפית או משהו, על הסוכר, כדי להספיגו בטעמה, הוסף את הסודה, בחש כדי שהסוכר יימס, הוסף את הרום, בחש. הגש עם סיגר.
שבדיה - קוקטייל הגברת הלבנה - White Lady Cocktail שתי מנות ג'ין שתי מנות ליקיור תפוזים, רצוי טריפל-סק (Triple-Sec) שתי מנות מיץ לימון שתי כפיות אבקת סוכר - נער הכל עם קרח כתוש. סנן לגביעי קוקטייל. קשט בדובדבן.
וגם - כריסמס גלוג - Christmas Glug כוס וחצי ברנדי כוס וחצי יין אדום יבש - רצוי מבורגונייה כוס וחצי יין אדום מתוק - רצוי פורט כפית קליפת לימון קצוצה דק 50 גרם סוכר 50 גרם צימוקים ללא גרעינים שני פולי הל חצי כפית שטוחה אבקת קינמון שני 'מסמרי' ציפורן 50 גרם שקדים קלופים ומולבנים
ערבב את שני היינות בסיר על אש קטנה. שים את הציפורן, ההל והקינמון בבד דק, קשור אותו והנח אותו בסיר כדי שהמשקה יספוג את הארומה של התבלינים מבלי שאלה יעכירו אותו ובלי גרגרים מעצבנים. בשל על אש קטנה במשך רבע שעה. בחש פנימה, בעדינות, את הסוכר. הצת את הברנדי (חמם אותו לפני ההצתה ואז הוא ניצת ביתר קלות. אגב, נהג זהירות בהצתה. הרחק מדברים בעירים והרחק את פניך כשאתה מדליק) ומזוג אותו, באיטיות, לתוך המשקה. הגש בספלים גדולים שחוממו מראש.
כמו שכבר אמרתי בפתיח, לא צריך לחכות לנסיעה הבאה לחו"ל כדי ליהנות מן הקוקטיילים שהבאתי כאן. אפשר להכין בבית כל מה שמוצא חן בעיניך.
טוב, יש פה מישהו שיודע מהו הקוקטייל המקובל בגוואדלופ? לא? אז זהו להפעם.
לחיים, ושניפגש בדברים הטובים.