מחיים את מרכזי הערים: מגדלי מגורים תורמים לעליית מחירים בסביבתם הקרובה

לפי מחקר שביצע מכון גיאוקרטוגרפיה, מגדלי מגורים תורמים לעליית מחירי הדירות בקירבתם והינם בעלי פוטנציאל להחיות מרכזי ערים ולמשוך אוכלוסייה צעירה וחזקה
 | 
telegram

מרכזי ערים רבות בארץ סובלים מהזנחה מתמשכת הנובעת מבניה של טלאי על טלאי שנעשתה בשל אילוצי בניה. בנייתם של מגדלים רבי קומות במרכזי הערים עשויה להוביל לחידוש עירוני ולתת מענה לאוכלוסיות רחבות המעוניינות להתגורר במרכז העניינים.

מעוניין לדעת כמה הבית שלך שווה? צפה במחירון הנדל"ן החדש של זזים

ממחקר שביצעה ד"ר רינה דגני, מנכ"ל מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה ומתכננת ערים, נמצא כי למגדלי מגורים פוטנציאל להחיות סביבות ישנות במרכזי הערים, למשוך אוכלוסיה צעירה יותר ובעלת רמה חברתית-כלכלית גבוהה יותר.

מחקרה של דגני הוצג בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה - רמלה, במהלך דיון בהתנגדויות להקמת מגדל מגורים במרכז נתניה.

מדובר בבניין מגורים שאושר כמגדל מגורים בן 22 קומות, במרכז נתניה. במחקר הכלכלי-אורבני, שביצעה ד"ר רינה דגני, הובהר, כי יש לראות את מגדל המגורים כחלק אינטגראלי מתוכניות הבנייה המיועדות לקידום מרכז העיר. מדובר ב-24 תוכניות במרכז העיר, כולל לאורך החוף, הנמצאות בשלבי אישור, במסגרתן מתוכננים להיבנות 10 מגדלים בהם למעלה מ-19 קומות.

ד"ר דגני הדגישה בפני חברי הוועדה כי בניינים גבוהים הופכים חלק משלבי ההתפתחות האורבאנית של נתניה והם לא יהוו עוד תופעה חריגה בנוף. ההגדרה של מגדל משתנה עם השנים, בעבר מגדל נחשב בניין עם 14 קומות, לאחר-מכן הוגדרו מגדלים בניינים בני 20 קומות, וכיום 30-40 קומות ואף יותר.

הבדיקה הכלכלית שערכה מלמדת כי מגדל מגורים הופך למוצר יותר מבוקש לצרכנים ומכניס 'חיות' חדשה לסביבות ישנות. המגדל מושך אליו אוכלוסיה צעירה ובעיקר אוכלוסייה מרמה חברתית-כלכלית גבוהה יחסית.

עוד גילה המחקר כי ניתן לזהות שבסביבות בהן נבנים מגדלים בגוש דן, עולים מחירי הנכסים יותר מאשר הממוצע העירוני. "לפי אומדננו, בנתניה", אומרת ד"ר דגני, "התרומה של המגדל היחיד המתוכנן, כבר תתרום לסביבה המיידית בהעלאת ערך הנכסים שלה לפחות בכ-3%".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות