נתונים מעודדים באסיה: סין מבטיחה צמיחה חזקה, יפן עשויה להגביר את הסיוע המוניטארי
עליות שערים באסיה נרשמו ברקע לנאומו של ראש ממשלת סין, אשר הבטיח לתמוך בלכלה. בין היתר גורמים בשוק ההון צופים כי הבנק המרכזי ביפן יגביר את הסיוע המוניטארי.
ראש ממשלת סין, וואן ג'יאבאו, נאם היום בישיבה שנתית של קונגרס הלאומי בסין והבטיח כי סין תמשיך לצמוח בקצב גבוה גם בשנה "המכרעת", בנוסף אמר וואן כי ממשלת סין תלחם באינפלציה ובסכנות העורבות לבנקים על ידי ייעול מהלכי הרגולציה וניהול הסיכונים חזק יותר בניסיון לשמור על מצבה של כלכלת סין, אשר היום היא הכלכלה השלישית בגודלה בעולם אחרי ארה"ב ויפן.
ממשלת סין קבעה יעד צמיחה של 8% לשנה בהשוואה לצמיחה של 8.7% אשתקד. בכוונת הממשלה לייצר 9 מיליון עבודה חדשים במקביל לשמירת יעד של 3% לשנה. יתרה מזאת ציין וואן כי בכוונת ממשלת סין לעודד את הצריכה הפרטית וליזום תעשיית היי-טק בסין על מנת שלא להסתמך על תעשיות ממדינות זרות. לפי התחזיות סך ההוצאה הממשלתית תסתכם ב-1.2 טריליון דולר עם גירעון תקציבי של 145 מיליארד דולר.
במקביל, בשוק צופים שהבנק המרכזי ביפן יגביר את הסיוע המוניטארי. לפי הדיווחים בעיתון ניקיי, החלטה בנוגע צעדים מוניטאריים נוספים צפויה לצאת כבר בחודש הבא. פקידים בממשל וחלק מאנשי שוק ההון צופים כי הבנק המרכזי ביפן יגביר את קצב רכישת ממשלתיות החודשי, אשר עומד על 20.2 מיליארד דולר.
עם זאת, יש המתייחסים בזהירות להגברת ההקלות במדיניות מוניטארית, כיוון שכלכלת יפן נמצאת כבר באמצע תהליך התאוששות וספק אם תצטרך לתמריצים נוספים. בנוסף, לדברי ה'ניקיי', הדבר לא צפוי להתממש מאחר והגברת קצב רכישת הא"גח יצטייר בעיני העולם כחריגה ממשמעת התקציבית.
"לא שמעתי על הידיעה ישירות מבנק המרכזי ביפן, אך שני הגופים, הבנק המרכזי וממשלת יפן צריכים צריכים כל אחד להגביר את המאמצים להילחם בדיפלציה" כך אמר שר האוצר היפני, נאוטו קאן, לדאו ג'ונס ניוזווירס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה