מודאגים מהמצב בסין: "בשוק הסיני עוד נראה רכבת הרים, יש שם 2 בועות כרגע והאינפלציה עלולה לזנק"
המשקיעים מסביב לעולם הביטו בסוף השבוע האחרון בחשש על ההתפתחויות בגיזרת הכלכלה הסינית שהינה הכלכלה השלישית בגודלה בעולם. החשש נוגע בעיקר לאינפלציה בסין, שבשבוע שעבר טיפסה לשיא של 16 חודשים.
הבוקר שלחו המשקיעים את מדדי אסיה ליום שני של ירידות, זאת בעיקר לאור פרסומים לגבי כוונת הממשל הסיני להדק את המדיניות המוניטרית במדינה על מנת לצנן את האינפלציה הגואה.
לפני פחות משבוע פורסמו נתוני האינפלציה בסין, לפי הדיווח ניתן לראות כי האינלפציה בחודש פברואר עלתה מעל התחזיות. ממידע שמסרה לשכת הסטטיסטיקה בבייג'ינג עולה כי עלה בשיעור של 2.7%, שהינו שיעור גבוה מהציפיות וכאמור, שיא של 16 חודשים.
"בסין יש 2 בועות, בועת נדל"ן ובועת אשראי והממשל הסיני נחוש להילחם בהן" כך אמר היום בשיחה עם Bizportal אייל קליין, האסטרטג הראשי של בית השקעות IBI.
קליין לא נקב בתאריך מדויק בו צפויות להתבצע העלאות הריבית, אך ציין כי הסבירות ממש גבוהה וכי עוד ניראה העלאות בזמן הקרוב. נציין כי האינפלציה בסין חזרה להרים ראש לאחר התמתנות רצופה של 6 חודשים עד חודש אוקטובר וכעת שוקל הממשל בסין לנקוט במדיניות מוניטרית מצמצמת על מנת להשפיעה על כמות אמצעי התשלום במשק וכך לנסות להלחם בתופעה.
בין הצעדים שהממשל מתכוון לנקוט - העלאת הריבית, העלאת יחס הרזרבות בבנקים ופיקוח על תאגידים פיננסים במטרה לקרר את השוק.
האינפלציה בסין החלה לעלות מאז יולי 2009, לאחר שב-2008 נרשמה של 8%. ב-IBI מייחסים את העלייה באינפלציה בין היתר לעליה במחירי המזון שמהווים חלק גדול ממדד המחירים לצרכן. מעבר לכך, לדבריו של קליין, "תכנית התמריצים לכלכלת סין בסך של 600 מיליארד דולר הביאה לתפוקות גבוהות מצד היצרנים על מנת לספק את הביקושים של הממשל מצב שייצר בסופו של דבר עודפי ייצור."
עוד אומר קליין, כי "2.7% זאת לא עלייה גבוהה באינפלציה, אך בסין זה יכול לתפוס ולהגיע לרמה גבוה תוך פרק זמן קצר". לדבריו, "צפויה תנודתיות בשוק הסיני ודרגת הסיכון בו גבוהה מאוד. יש לציין כי השוק הסיני הציג את אחד הביצועים הגרועים מתחילת השנה עם ירידה של 9.15% מאז ינואר 2010 ובאופן כללי אני בהחלט מוטרד מהשוק הסיני ולא רואה בחיוב השקעה שם בתקופה הזו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה