אסיה סגרה בעליות שערים: המדדים המובילים טיפסו בהובלת טוקיו

מניות היצואנים ביפן מחקו את הירידות שנרשמו יום קודם לכן ברקע לנתוני המאקרו החיוביים בארה"ב
לירוי פרי |

שוקי המניות באסיה סגרו את יום המסחר האחרון לשבוע זה בעליות שערים, בהובלת יצרניות הרכב וחברות האלקטרוניקה, ברקע לשיפור בסנטימנט המשקיעים לגבי התאוששות הכלכלה הגדולה בעולם.

בטוקיו, מדד הניקיי 225 טיפס ב-0.75% ורשם את התשואה הטובה ביותר בקרב המדדים ביבשת. בסין, מדד בורסת שנחאי עלה ב-0.71%. בדרום קוריאה, מדד הקוספי הוסיף 0.65% ובהונג קונג מדד האנג סנג עלה ב-0.19%.

סנטימנט המשקיעים השתפר לאחר שנתוני מאקרו שהתפרסמו בארה"ב הצביעו על ירידה בדרישות דמי האבטלה ומדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי ובכך הפחית מהחששות להתפרצות אינפלציה בכלכלת ארה"ב.

בעיית החוב של יוון המשיכה לתפוס כותרות גם ביום שישי לאחר שזו הודיעה כי תזדקק לסיוע בינלאומי, שכן מדינות אירופה לא גיבשו עדיין חבילת סיוע. בהמשך לזאת, נמסר כי יוון שוקלת לפנות לקרן המטבע הבינלאומית (IMF).

המשקיעים בסין חזרו להשקיע בנדל"ן עקב החשש שמא תעלה הממשלה את שיעור הריבית לאחר נתוני האינפלציה האחרונים. ההשערה הרווחת במדינה היא כי הממשל יהדק בקרוב את המדיניות המוניטרית. פרט לכך, הערכות האנליסטים הינן לייסוף היואן ב-5% עד 10% במאי.

בנוסף, זימן היום הרגולטור הסיני בתחום הנדל"ן את כל 78 חברות הנדל"ן הנמצאות בשליטת המדינה, על מנת להמליץ לכולן להוריד את קצב הפיתוח של פרויקטי נדלן.

מניות היצואנים ביפן תמכו במסחר ומחקו את העליות שרשמו יום קודם לכן, לאחר התחזקותו של הין היפני אל מול האירו עקב החשש ממצב החוב של יוון.

בהודו התחזקו מניות חברות התקשורת וזאת ביום האחרון בו אפשרה הממשלה את הצטרפותן לתכנית הרחבת השירותים הניידים. בתוך כך, מתכוון הממשל לגבש תכנית היקפית לפריסת תשתית מתקדמת למתן שירותי תקשורת ניידים במדינה. עם זאת האנליסטים מעריכים כי מניות התקשורת ההודיות יקרות מידי ולכן קיים סיכוי סביר לירידה בערך המניות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה