מניות הביטוח ביצעו סיבוב פרסה: "אחד המוסדיים החל לתמחר העלאת ריבית"

ירידות שערים נרשמו בכל המדדים המובילים באחד העם. מניות הביטוח הובילו את המגמה השלילית לקראת החלטת הריבית של בנק ישראל
 | 
telegram

ירידות השערים באחד העם התעצמו בשעות הצהרים במקביל לאווירה הפסימית הנרשמת בשעות הצהרים בשוקי ההון מסביב לעולם. בלטו במיוחד מניות חברות הביטוח הישראליות שרובן ביצעו סיבוב פרסה במהלך המסחר ורשמו ירידות בולטות.

"אחד המוסדיים כנראה החל לתמחר העלאת ריבית בישראל, דבר שלא צפוי להטיב עם שוק ההון בכלל ועם חברות הביטוח בפרט", אומר בשיחה עם Bizportal אנליסט בכיר. "עליית הריבית המפתיעה בהודו, והימשכות הבעיות באירופה מחזירות את נכסי סיכון לפוקוס".

חברות הביטוח מושפעות מאוד משינוי בשיעורי ריבית, שכן הם משפיעים על שיעורי ההיוון בערך הגלום וגם על רווחים מתיקי הנוסטרו. עם זאת, ההשפעה המהותית יותר היא הוצאת הכספים מנכסי סיכון והעברתם לנכסים בטוחים יותר (כגון פיקדונות) דבר הגורר שינויים בשערי ני"ע ויכול להשפיע בצורה משמעותית על דו"חות חברות הביטוח, המשקיעות חלק משמעותי מעתודות הביטוח שלהן בשוק ההון.

מניות מגדל ביטוח נסוגו 3.3%. מניות כלל עסקי ביטוח איבדו 4%. מניות הראל השקעות סגרו ללא שינוי ומניית הפניקס 1 השילה 3.5%. מניות מנורה מב החז ירדו כ-1.4%. נציין, כי בכל מניות הביטוח נרשמה פעילות ערה של עסקאות מכירה בסיבות השעה 13:00-13:20.

ביום שישי האחרון הפתיע הבנק המרכזי בהודו כאשר העלה את הריבית כחודש לפני המועד המקורי בו היו אמורים לדון במדיניות המוניטרית במדינה. הבנק העמיד את הריבית על רמה של 3.5% בניסיון לקרר את הצמיחה ולתת מענה לשיעור האינפלציה הגבוה אשר רשם שיא של 16 חודשים (16.2% אינפלציה ב-12 חודשים האחרונים).

אצלנו, נגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר, צפוי להודיע על החלטת הריבית במשק ביום ראשון הקרוב (יום לפני ערב פסח). בניגוד לשתי ההחלטות הקודמות בה הכלכלנים היו כמעט תמימי דעים באשר להחלטת הריבית (שתישאר ללא שינוי) ההחלטה הקרובה כבר מעלה את רף האי-ודאות. לסיפור המלא: הפעם פישר יעלה את הריבית?

בנק ישראל קובע את מסלול הריבית בהתאם לסביבת האינפלציה, להתבססות הצמיחה במשק העולמי והישראלי, לקצב עליית הריבית של הבנקים המרכזיים העיקריים ובהתחשב בהתפתחות שערי החליפין של השקל. בתקופה האחרונה המשיכה האינפלציה לרדת (מדד פברואר נסוג 0.3%), הדולר נסחר ביציבות, והריבית ברוב העולם נותרה ללא שינוי למעט הודו, כאמור, ואוסטרליה שהעלו את הריבית.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות