סימני חולשה
ניתוח פונדמנטלי
שבוע מסחר האופטימי שבו נקבעו שיאים חדשים בכל המדדים המובילים בוול סטריט נסגר בירידות שערים ברקע להעלאת הריבית בהודו. ההתפרצות האינפלציונית אשר נמצאת בשיא של 16 החודשים האחרונים לא הותירה למקבלי ההחלטות בהודו ברירה ונראה שעליות נוספות בדרך .
גורלה של יוון ממשיך להכביד על המדדים ברחבי העולם וככל הנראה, השבוע היוונים יבקשו סיוע ממדינות נוספות בעולם או מקרן המטבע הבינ"ל בשל העיכוב מצדן של המדינות באירופה במתן הסיוע .
הריבית בארה"ב נותרה ברמות הנמוכות בהיסטוריה בין 0%-0.25%. על פי הצהרותיו של ברננקי, הריבית צפויה להישאר ברמות הנוכחית עוד תקופה ארוכה. בנאומו מול הקונגרס יו"ר הפד טען כי יש להדק הרגולציה במוסדות הפיננסים וכבר השבוע יתכן שהפד יעלה שוב את הריבית הבין בנקאית .
הסנאט אישר את הרפורמה החדשה לצמצום האבטלה שלפיה כל מעסיק יקבל הטבות מס ובונוסים מהממשל על כל עובד מובטל שייקלט לשורותיו .
מבחינה פונדמנטלית ישנם סימני חולשה, אשר עלולים להעיר את הדובים ולהוביל לגל שנאת סיכון חדש. החששות לגורלה של יוון והגרעון התופח של ארה"ב, שעשוי להוביל להורדת הדירוג המושלם שלה ולבריחת משקיעים, הן הסיבות העיקריות שבגללן השוק יכול להגיב בירידות שערים חדות.
מבחינה טכנית, השוק נעל את השבוע בירידות שערים המלוות במחזורי מסחר גבוהים יחסית ובחלק מהמדדים התקבלו תבניות היפוך לשורט . יתכן כי מדובר במימושים של יום שישי , אך אם רמות השיא שנפרצו לא יהוו תמיכה, יתכן כי היה מדובר בפריצות שווא של שיאים אלו ומהלך ירידות משמעותי עשוי לצאת לדרך .
השבוע שלפנינו ( כללי ):
השבוע הסוחרים יעקבו בדריכות אחרי המדדים המובילים וינסו להבין האם הירידות ביום שישי באו ברקע למימושים או כי מדובר בתחילתו של גל ירידות חדש. פונדמנטלית מצבה העגום של יוון ימשיך להשפיע על הסנטימנט בשווקים. הידוק הרגולציה בסין ובארה"ב עשויים גם כן להשפיע לרעה. טכנית, במידה שהמדדים המובילים יחזיקו מעל הרמות המשמעותיות שנפרצו בשבוע שעבר, היעד במדד הנאסד"ק ? 2000 נקודות, מדד הדאו גונס עשוי לבחון כבר השבוע את רמת 11000 הנקודות ומדד ה-S&P500 היעד הסביר הינו 1200 נקודות .
אני אישית בחרתי השבוע להתמקד במדדים המובילים בארה"ב ובמניות המובילות בסקטורים השונים. ניתן למצוא סימני חולשה ברורים ברוב המדדים ובמניות המובילות בוול סטריט . ניתוח זה מסייע לי רבות בקבלת ההחלטות גם בשוק המט"ח מכיוון שהוא מושפע ישירות מהמתרחש בשווקים הפיננסים בעיקר צמדי הין, לכן השבוע בשוק המט"ח אני אבחר אחד מצמדי הין ואשקול כניסה לשורט אם וכאשר יתקבל איתות מתאים .
במישור המקרו כלכלי ירכזו עניין השבוע מספר נתונים :
אנגליה - מדד המחירים לצרכן עשוי לרשום זינוק מעל טווח היעד השנתי שנקבע ע"י הבנק המרכזי של אנגליה העומד בין 1%-3% . על פי הצפי המדד צפוי לרשום עלייה במחירים של 3.1% , כל נתון מעל הצפי עשוי להוביל להתחזקות המטבע הבריטי שסובל לאחרונה מלחץ מכירות כבד ברקע חששות להורדת דירוג האשראי המושלם שלה .
אירופה : מדד מנהלי הרכש במגזרים השונים צפוי להעיד על התרחבות, אך לנוכח המשבר ביוון וחוסר הודאות בנוגע לעתידן של מדינות נוספות בגוש, יתכן כי הנתון יאכזב ובחלק מהמדינות נראה התכווצות במגזרים. סקר האקלים העסקי בגרמניה צפוי לרשום שיפור קל ביחס לחודש קודם , כל נתון מתחת לצפי עלול להכביד על האירו .
ארה"ב : מכירות הבתים עשויות לרשום עליות קלות , אך בהעדר סיוע מהממשל לרוכשים, המכירות צפויות להמשיך להתדרדר בחודשים הקרובים .
עדכון הסופי של התמ"ג לרבעון ה-4 של 2009 ירכז את מלוא צומת הלב של המשקיעים וינעל למעשה את שבוע המסחר הנוכחי. על פי הצפי הכלכלה הגדולה בעולם צפויה לרשום צמיחה של 5.9% .
שוק המט"ח
הירידות האחרונות וחוסר הודאות בשווקים הפיננסים הצליחו לבלום את החלשות הדולר והיין ,אך עדיין מוקדם לדעת האם התיקון בצמדי הדולר והיין הסתיים. מטבעות הסחורות מצליחים לשמור על רמות מחיר גבוהים יחסית, אך האירו סובל מלחץ מכירות מסיבי בהשפעה למתרחש ביוון. עד שלא ימצא פתרון משמעותי למשבר צמדי האירו צפויים להיות תנודתיים מאוד ורגישים לכל הודעה הקשורה לעתידה של יוון. לסיכום, גם השבוע צפוי להיות קשה לחיזוי תנועת המחיר, לכן נדרשת זהירות מקסימאלית לפני שניגשים לפתוח פוזיציה . אני אישית אחפש הזדמנויות כניסה במדדים המובילים ובסחורות לשורט .
ניתוח טכני - בני נחשון וחזי ינושבסקי S&P500 - חזי ינושבסקי
גרף יומי:
ניתוח הגרף :
- לפי הגרף היומי , ניתן להבחין בתבנית מסוג " כוכב ערב" ממשפחת תבניות ההיפוך לשורט. - מחזורי המסחר ביום שישי האחרון שבו המדדים סגרו בירידות שערים היו גדולים מאוד ביחס למחזורים שהתרגלנו לראות בימי העליות = איתות חולשה . - במידה שרמת התמיכה 1150 לא תחזיק מעמד , אשקול כניסה לשורט . - המתנדים השונים נמצאים באזור קניות יתר , קרובים מאוד למתן איתות שורט .
רמות תמיכה התנגדות משמעותיות
התנגדות 2 : 1200 -פסיכולוגית התנגדות 1 : 1165- שיא אחרון ספוט: 1154.60 תמיכה 1: 1150 - שיא האחרון שנפרץ וצפוי להפוך לרמת תמיכה תמיכה 2: 1110
האסטרטגיה שלי : אופציית שורט
כניסה : בשבירה מתחת ל-1150 + מחזורי מסחר גבוהים . סטופ : 1170 יעדים : 1115 , 1050 , פתוח
דולר פרנק - חזי ינושבסקי
גרף יומי:
רמות תמיכה התנגדות משמעותיות
התנגדות 2 : 1.0900 - רמת שיא התנגדות 1 : 1.0640 - התנגדות היסטורית + קו מגמה יורד ספוט: 1.0613 תמיכה 1: 1.0506 - תמיכה היסטורית משמעותית + פיבונאצי 50% תמיכה 2: 1.0470 - קו מגמה עולה + ממוצע נע 200 .
האסטרטגיה שלי : אופציית לונג :
כניסה : בפריצה של 1.0640 סטופ : 1.0460 יעדים : 1.0710 , 1.0900, פתוח .
אוזי - דולר - חזי ינושבסקי גרף יומי
ניתוח גרף :
- גבול העליון של תעלת המסחר לא נפרץ , ותבנית היפוך מסוג " אנגולפינג " התקבלה בגרף יומי . - השבירה של התמיכה באזור 0.9190 עשויה להוציא לדרך מהלך ירידות עד אזור 0.9070 ( קו מגמה עולה ) . - לסוחרים הדפנסיביים עדיף להמתין לשבירה של קו המגמה על מנת לשקול כניסה . - פריצה וסגירה מעל 0.9260 תבטל את התרחיש הדובי . - המתנדים מאותתים לשורט בצורה ברורה .
רמות תמיכה התנגדות משמעותיות
התנגדות 2 : 0.9240 - גבול עליון של תעלת מסחר יורדת התנגדות 1 : 0.9190 ספוט: 0.9158 תמיכה 1: 0.9070 - תמיכה היסטורית + קו מגמה עולה תמיכה 2: 0.88 - תמיכה משמעותית
האסטרטגיה שלי : אופציית שורט :
כניסה : בכישלון פריצה של 0.9190 סטופ : 0.9270 יעדים : 0.9070 , 0.88 , פתוח
זהב - בני נחשון
גרף יומי :
ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.