רוביני: "עדיף שה-IMF יחלץ את יוון, מדינות אירופה רק יחריפו את המשבר"
בעיית החוב של יוון הגיעה לראשונה לכדי פתרון ברור שאמור לבוא לידי מימוש בחודשים הקרובים. לאחר חודשים של מאבק למציאת פתרון למשבר הפיננסי אליו נקלעה יוון, הלילה הגיעו ראשי גוש האירו ונציגות קרן המטבע הבינלאומית (IMF) להבנה על אופן חילוצה של יוון. על פי דיוווחי רשת ה-BBC, רוב כספי הסיוע יוזרמו מכיוונן של מדינות אירופה.
נוריאל רוביני, הכלכלן שנתפס כמי שחזה את המשבר, אמר היום כי הוא סומך על ה-IMF, ופחות על מדינות אירופה. לדבריו "הסיוע יעבור בצורה חלקה אם יתנו ל-IMF לנהל את מהלכי החילוץ, שכן גוף זה הינו בעל נסיון בהתמודדות מול מצבי משבר שכאלו."
באשר למדינות אירופה "דאגתי הגדולה היא שמדינות אירופה יתערבו באופן מוגזם, שכן סיוע מצד ה-IMF יכול לפגוע במוניטין שלהן", הוא הוסיף.
במהלך וועידת מנהיגי מדינות גוש האירו שהתקיימה הלילה, כל 16 הנציגים הביעו את הסכמתם לגיבוש חבילת סיוע ליוון. הסיוע יינתן בצורה של הלוואות משותפות מצד מספר מדינות המשתייכות לגוש האירו, כמו גם על ידי קרן המטבע הבינלאומית אשר תתערב רק בשעת הצורך ובהתאם לנסיבות. סך החבילה תסתכם לסך של 20 עד 22 מיליארד אירו (29.2 מיליארד דולר), כך נמסר הלילה מסוכנות הידיעות 'רויטרס'.
במסגרת הדיונים, גרמניה התנתה את הסיוע מצידה בקבלת תמיכה גם מקרן המטבע הבינלאומית. צרפת, אשר התנגדה בתחילה למהלך של פנייה לקרן המטבע הבינלאומית בטענה שאירופה חזקה די על מנת להתמודד עם משבר שכזה, צפויה גם כן לקחת חלק מרכזי בסיוע ליוון. נזכיר כי גוש האירו נמצאו התקופה האחרונה תחת לחץ כבד, שכן המשבר של יוון עלול לערער את יציבותו של גוש האירו.
ראש ממשלת יוון כינה את חבילת הסיוע המתוכננת כ"מספקת למדי". נשיא האיחוד האירופי הוסיף כי "הסיוע ליוון חשוב ליבשת בדיוק באותה מידה בה הוא חשוב ליוון."