הממשל האמריקני: פוטנציאל איתור הגז באזור ישראל הוא מהגדולים בעולם
חדשות חיוביות למחפשי הגז באזור: מדינת ישראל שוכנת באחד האזורים המכילים עתודות גז טבעי מהגדולות ביותר בעולם, כך קובע דו"ח של הממשל האמריקני שפורסם בסוף השבוע האחרון.
משרד הגיאולוגיה האמריקני (USGS) פרסם לראשונה סקר עתודות נפט וגז המתייחס לאזור אגן הלבנט (מדף היבשת ממצריים עד טורקיה) המעריך, כי באזור קיים כ-122 טריליון רגל מעוקב (Tcf) של עתודות גז טבעי בר השבה שעדיין לא התגלו. לצורך הדוגמא, תגלית 'תמר' הצפויה להשפיע בשנים הקרובות על משק האנרגיה הישראלי, קיימים ע"פ הערכות כ-7 Tcf.
"ניתן להשוות את מחוז אגן הלבנט למחוזות גדולים אחרים ברחבי העולם ומשאבי הגז שלו גדולים יותר מכל מה שאנו מעריכים שקיים בארצות הברית," קבע הדו"ח. ""הערכה הזאת משפיעה על פוטנציאל האנרגיה של העולם, ומסייעת לקובעי המדיניות ומקבלי החלטות לקבלת החלטות הנוגעות לאספקת האנרגיה בעתיד."
ע"פ המכון, הצריכה העולמית והפקת הגז הטבעי הסתכמה ב-2008 ב-110 TCF. שלוש המדינות הצרכניות הגדולות בעולם היו ארצות הברית (23 Tcf), רוסיה (Tcf 17) ואיראן (Tcf 4). אגן סיביר במערב רוסיה הוא עוד מחוז גדול של גז טבעי שגודלו המכיל ע"פ הערכות 643 Tcf. המזרח התיכון ואזור צפון אפריקה גם כוללים כמה מחוזות גדולים.
הדו"ח עוד קובע כי באגן הלבנט קיימים גם כ -1.7 מיליארד חביות נפט שעדיין לא התגלו, כמעט 5.5% מהצריכה העולמית של נפט בשנת 2008.
הדו"ח בוצע כחלק ממיפוי כלל עולמי שעורכים האמריקנים כדי לבחון את פוטנציאל מצבורי האנרגיה הפוסילית (אנרגיה שנצברה בקרקעית האדמה לאורך מיליארדי שנים) שנמצאים בעולמנו ושעדיין לא אותרו. הדו"ח מתבסס על ניתוח סקרים סיסמיים שנעשו בעולם, מבנה הקרקעית ומידע נוסף שנאסף לאורך השנים.
ממתינים לתוצאות
לאורך חופי ישראל התבצעו וצפויים להתבצע בשנים הקרובות סקרים סיסמיים תלת מימדיים (3D) הצפויים לשפוך אור נוסף על פוטנציאל הגז והנפט של ישראל. אחת החברות שמובילות את עבודות האקספלורציה באזור הינה נובל אנרג'י האמריקנית השותפה בפרויקט "ים תטיס".
בחודשים הקרובים צפויים להתפרסם תוצאות הסקרים הסיסמיים שבוצעו בשטחי "לווייתן" בו שותפה החברה יחד עם קבוצת דלק ורציו, ברשיונות "מירה" ו"שרה" אותם רכשו לאחרונה קבוצה בהובלת הכשרת הישוב ומודיעין של צחי סולטן ואידיבי.
חשוב לציין שהדו"ח האמריקני לא מבטיח גילוי גז או נפט באזור ומעריך כי חלק מהאזורים הללו נמצאים בעומק רב, דבר המייקר עוד יותר את עלויות החיפוש וההפקה ולכן מגדיל את הסיכון הכלכלי לביצוע קידוחים כאלה ומקטין בכך את הסיכוי שיבוצעו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה