האם מטבע האירו עומד להתחזק בזמן הקרוב, הודות להכרזת הגוש האירופאי?

בסוף השבוע האחרון מנהיגי הגוש האירופאי הכריזו סוף כל סוף במפורט את תוכניתם לעזור ליוון כדי שהיא לא תפשוט את הרגל, השאלה היא האם הצהרת הגוש האירופאי ונכונותו לתמוך ביוון, תחזק את מטבע האירו מול הדולר?
כלל פורקס |

ביום שני המסחר בצמד האירו/דולר נפתח בפער גדול (גאפ), כאשר הצמד קפץ מהסגירה של יום שישי באזור מחיר 1.3497 למחיר פתיחה ביום שני של 1.3607 הקפיצה החזקה נוצרה הודות להכרזת הגוש האירופאי על תוכנית מדויקת לחילוץ יוון במידה והמדינה אכן תבקש סיוע, הכרזה זו גרמה למשקיעים להירגע מחששותיהם ולרוץ לקנות את מטבע האירו.

הכרזת הסיוע של הגוש האירופאי, לוקחת אחריות על הבעיות של יוון מתוך ראייה שהבעיות של המדינה הן הבעיות של כל הגוש האירופאי, עד כמה שהמצב גורם לאי נוחות כלכלית ופוליטית לאירופה.

מנהיגי הגוש יודעים שאם יוון תפשוט את הרגל, הדבר יכול להשליך בעתיד גם על מדינות אחרות כגון ספרד ופורטוגל באפקט הדומינו הידוע לשמצה, כפי שקרה בקריסת הבנקים הגדולים בארה"ב, אשר החלה את המשבר הפיננסי והמיתון הגדול.

אין ספק שהודעת הגוש האירופאי לגביי נכונותו לעזור ליוון, הרגיעה את חששות המשקיעים בנוגע למצבה המיידי של יוון והשלכותיו על הגוש האירופאי, אבל הבעיה של מדינות אחרות בגוש שסובלות מגירעונות דומים לגירעון של יוון נותרת בעינה והשאלה הנשאלת היא - האם אירופה תצליח לחלץ את שאר המדינות שיהיו קרובות לפשיטת רגל במידה והדבר יקרה.

לאף אחד כרגע אין ספק שגם ספרד וגם פורטוגל ניצבות בפניי גירעונות שרק הולכים וגדלים והקשיים הכלכליים של המדינות מחייבים אותן לנקוט בצעדים דרסטיים, אשר כרגע לאף אחד אין מושג אם צעדים אלו יצליחו לתקן את הנזקים ולמנוע פשיטת רגל בעתיד.

אם משווים את מצבו של הגוש האירופאי למצבה של ארה"ב, נראה שהכלכלה האמריקאית מבטיחה יותר, ההתאוששות הכלכלית נמשכת והיא מתבטאת באמצעות נתונים חיוביים הכוללים בין השאר ירידה קלה באבטלה. לכן נראה שלאחר שההתרגשות מהודעת הגוש האירופאי לגביי חילוצה של יוון תשקע, המשקיעים דווקא יפנו לקניית הדולר, במיוחד עם זרם הנתונים החיוביים ימשיך להגיע, הנתונים החיוביים יחזקו את ההנחה שהפד יחליט להעלות את הריבית בארה"ב תוך פרק זמן קצר, והשערות אלו יגרמו ככל הנראה למשקיעים להחזיר את אמונם בדולר.

כל הכותרות

אבל ישנה בעיה אחת לדולר האמריקאי שיכולה לטרוף בעבורו את הקלפים, לבעיה זו קוראים סין. מדינת סין מפעילה מניפולציות על המטבע שלה כשהמטרה העיקרית היא לחזק את היואן ולגרום לפיחות בדולר, אם תוכנית זו אכן תצא לפועל, הדולר יכול לאבד מכוחו מול הצמדים העיקריים וגם מול האירו, במיוחד בתקופה הקרובה כשהדאגות המיידיות לגביי יוון ירדו מהפרק.

רבים מהסוחרים בשוק הפורקס הם סוחרים תוך יומיים שחיים מהשערות וספקולציות, ההשערות הללו משתנות חדשות לבקרים. ברגע שהמשקיעים נרגעו מדאגתם לגביי יוון, אשר גרמה למטבע האירו לאבד את ערכו, הם מפנים את תשומת לבם למצבה של ארה"ב ולמרות שנראה שהמצב מבחינה כלכלית הוא לא רק יציב אלא גם הולך ומשתפר, מעשיה של סין יכולים לשנות את התמונה כולה.

במאבק בין המטבע האירו לדולר, כרגע נראה שדווקא הדולר הוא החזק מבין השניים, מכיוון שמאחוריו עומדת התאוששות כלכלית יציבה.

***ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה