הדולר עם הראש מעל המים: סגר היום ביציבות, עלה לאורך השבוע בכ-0.6%

במהל השבוע ביצע בנק ישראל רכישת דולרים נוספת על מנת לחזק את השטר הירוק. בזירה הגלובלית, השבוע יוון צפויה לפדות אג"ח בסכום הגבוה ממה שיש בידה כעת
לירוי פרי |

הדולר נסחר היום ביציבות אל מול השקל, לאחר שבנק ישראל ביצע השבוע רכישה נוספת של דולרים. לאורך השבוע התחזק השטר הירוק בכ-0.6%. בזירה הגלובלית, מצבה של יוון ממשיך לתפוס את עמדת השחקן המרכזי בכל הנוגע למגמה בדולר.

עם סגירת המסחר, נותר הדולר ללא שינוי יומי ושערו היציג נקבע על 3.701 שקלים לדולר. האירו מאבד מעט מכוחו אל מול השקל לרמה של 5.012 שקלים לאירו.

הדולר פתח את שבוע המסחר בירידות אל מתחת לרמה של 3.69 שקלים, הנמוכה ביותר בשלושת החודשים האחרונים. עקב כך התערב בנק ישראל וביצע רכישה נוספת של דולרים, על מנת להחזיר לדולר את כוחו. נראה כי בנק ישראל מנסה לדחוף את הדולר לרמה של 3.7 שקלים. על פי הערכות, מתחילת החודש רכש בנק ישראל כ-1.5 מיליארד דולר.

בזירה הבינלאומית, יוון ממשיכה להיות הגורם המשפיע ביותר על משקלו של הדולר. במהלך השבוע נחלש השטר הירוק על רקע המשך המומנטום החיובי שצבר האירו לאחר גיוס האג"ח של ממשלת יוון ומאמצי הסיוע למדינה.

בקרוב תתרוקן קופת התקציבים של יוון שכן ב-20 לחודש יחול פדיון אג"ח בסכומים הגבוהים מאלו הקיימים בקופת המדינה. עתידה של יוון לא ברור והיום נסחר האג"ח המדינה לטווח ארוך ברמת תשואה של 7%. נזכיר כי ההלוואות שתקבל יוון ממדינות אירופה יהיו בריבית של 5%.

כעת מתחזק הדולר בשיעור של 0.12% לרמה של 1.355 אירו לדולר.

עוד נציין כי השבוע אישר דירקטוריון קרן המטבע הבינלאומית (IMF) הרחבה משמועתית של הסדר ה-NAB. במסגרת ההסדר החדש התחייב בנק ישראל להעמיד לרשות קרן המטבע סכום בגובה של 500 מיליון SDR ( 750 מיליון דולר) בעת הצורך.

מבנק ישראל נמסר כי " הצטרפות בנק ישראל להסדר מסמלת את מחויבותה של מדינת ישראל לתרום את חלקה למאמץ העולמי לייצוב המערכת המוניטרית-פיננסית הגלובלית". לידיעה בהרחבה

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה