המדדים ברחבי אסיה צנחו: מניות הנדל"ן והבנקים העיבו, מדד שנחאי ירד 4.8%
בורסות אסיה סגרו את יום המסחר הראשון של השבוע במגמה שלילית. הממשל הסיני קירר את שוק הבתים וגרר את מניות הנדלן לירידות של מעל 6%. הבנקים הגדולים ביפן איבדו מכוחם לאחר פרסום פרשת גולדמן זאקס, ומחיר הסחורות המשיכו להכביד על המסחר.
עם סגירת המסחר בבורסות אסיה, מדד האנג סנג ירד 2.1%, הניקיי 225 ביפן צנח 1.74%, מדד הקוספי בדרום קוריאה השיל 1.7% והמדד הסיני (שנחאי) הגדיל לעשות וצלל 4.7%. המדד האזורי MSCI אסיה פסיפיק צנח בשיעור החד ביותר מזה חודשיים, 2.1%.
בסוף השבוע האחרון פורסם כי ההרשות לניירות ערך בארה"ב תובעת את בנק ההשקעות, גולדמן זאקס, בגין השמטת מידע אודות משכנתאות הסאב-פריים. לאחר מכן, סוכנות הידיעות בלומברג דיווחה כי גולדמן זאקס ידע כבר לפני תשעה חודשים שמתקיימת נגדו חקירה אולם לא דיווח על כך.
ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, ביקש מהרשות לניירות ערך לחקור את פעילותו של גולדמן זאקס במדינה. גם הרגולטור על הבנקים בגרמניה הביע חשש וביקש להיות חשוף לכל פרטי הפרשה בארה"ב. "המקרה של גולדמן זאקס מעלה תהיות באשר להתנהלות הכוללת של המערכת הפיננסית בארה"ב. עולה השאלה האם זה מקרה יחיד או שמא זהו רק המקרה הראשון מבין רבים שיתגלו בהמשך הדרך", כך אמר היום טים שורדרס, מנהל השקעות בכיר בפנגאנה קפיטל במלבורן.
בהמשך לזאת, מניות הפיננסים ביפן הגיבו בירידות חדות. שני הבנקים הגדולים ביותר ביפן, קבוצת מיצובישי ובנק סומיטומו, צונחים 2.7% ו-3.5%, בהתאמה.
בסין הורה הממשל לבנקים לעצור את ההלוואות המיועדות לרכישת בתים. מהלך הקירור בא לאחר עליית מחירים חדה בשיעור של 11.5% בענף הנדלן הסיני בחודש מרץ. מניות קבוצת וונקי וקבוצת הנכסים פולי, שתי חברות הנדלן הגדולות ביותר בסין, צנחו יותר מ-6.5%.
"החלטת הממשל מעיבה על הסנטימנט הכללי בשווקים מכיוון ששוק הנדלן הינו אחד הפרמטרים החשובים ביותר להמשך התאוששות הכלכלה העולמית", כל אמר זואו שי, כלכלן בבית ההשקעות בוהאי.
גם שוק הסחורות העיב על המסחר משתי סיבות. הראשונה טמונה ב"מקרה גולדמן זאקס הבריח את המשקיעים משוקי מניות, הסחורות והמטבעות", לדברי טומושיקה קיטאוקה, אסטרטג בכיר בבית ההשקעות מיזואו בטוקיו. הסיבה השנייה הינה צניחת מחירי הסחורות.
החוזה על מחיר הנפט צולל כעת אל מתחת ל-82 דולר חבית, זאת לאחר ששר הנפט של קטאר רמז כי תוצאות פעילותו של ארגון יצואניות הנפט (OPEC)לא ישפיעו על הרגולציה ועל מדיניות המחירים בשוק הזהב השחור.