ההפרש בין פדיון ה"פיצויים למס" ובין פדיון ה"פיצויים למעסיק"?

 | 
telegram

השאלה:

בדו"ח השנתי שקיבל מבוטח מחברת הביטוח, מופיעים בנפרד ערכי פדיון של פיצויים למס ושל הפיצויים למעסיק. ערך הפדיון של הפיצויים למס גבוה מזה של הפיצויים למעסיק? מהו מקור ההפרש בין ערכים אלה? איזה סכום מבין השניים יקבל העובד בעת שיהיה זכאי למשיכת הפיצויים? האם תחול על המעסיק החובה להשלים, באם ערך הפיצויים למעסיק יהיה נמוך מהסכום לו יהיה זכאי העובד על פי החוק?

יועץ פנסיוני (C.L.U) איציק בן ארויה משיב:

בדוחות למבוטחים המונפקים על ידי מספר חברות , מופיעים שני ערכי פדיון לפיצויים. הסיבה לשוני בין ערכי הפדיון היא שבעבר, כאשר היו רווחים במרכיב הפיצויים, וערך הפדיון של הפיצויים עלה על חבות המעביד, אזי הערך העודף הועבר למרכיב התגמולים. כך יוצא שסך הפיצויים למס גבוה יותר מסך הפיצויים למעסיק.

סך הפיצויים שיקבל העובד מהקופה יהיה ערך הפדיון של הפיצויים למעסיק. אולם בחישוב חבות המס יילקח בחשבון סך הפיצויים למס הגבוה יותר.
המעסיק יצא מכך נפסד, כיוון שאם יהיה חוסר בערך הפיצויים למעסיק, ייאלץ המעסיק להשלים לעובד עד לשכרו האחרון מוכפל במספר שנות העבודה.
יצוין, כי מעבר של רווחים מרכיב הפיצויים לרכיב התגמולים היה אפשרי בפוליסות שהונפקו עד סוף שנת 2003. בפוליסות המונפקות משנת 2004, יש הפרדה ברורה בין רכיבי ההפקדה. הרווחים/הפסדים וכן דמי הניהול, משויכים לפיצויים ולתגמולים בנפרד.

הכותב - בעלים של ''איציק בן ארויה ליווי פנסיוני בע''מ'', חברה העוסקת בייעוץ פנסיוני לחברות ולפרטיים, ובהדרכות מקצועיות בתחום הפנסיוני, וכן נמנה על מומחי חברת ''חשבים ה.פ.ס. מידע עיסקי בע''מ''.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות