האם זה הזמן להיכנס לשוק הסחורות?

רובנו נוטים להתעלם מהגורם הקריטי בשוק הפיננסי שעלול להטות את מחיר הסחורות ולטרוף את הקלפים
יוחאי שויגר |

בטורי הקודם עסקתי ביתרון הכלכלי של מדינות משופעות בסחורות כדוגמת אוסטרליה וקנדה, הניזונות מהביקושים העולמיים לחומרי גלם, לעומת כלכלות כגון בריטניה וספרד הנאנקות תחת חוב תופח ומתקשות לייצר הכנסות ולשוב למסלול הצמיחה.

ואמנם, בשבועות האחרונים ניכרת התעוררות בשוק הסחורות. לאחר חודשים של דשדוש, הנפט הצליח לשבור את השיא של 2009 ולנסוק לשיא של 87 דולר וגם הזהב כבר מתקרב שוב לרף של 1,200 דולר לאונקיה. האם זה הזמן להיכנס לשוק הסחורות?

כאשר אנחנו בוחנים את כדאיותו של אפיק השקעה כלשהו בשוק הפיננסי עלינו להביא בחשבון שני גורמים. ראשית, עלינו לבדוק את התנאים הפונדמנטליים-כלכליים של אותו נכס מסוים. אם מדובר בחברה נצטרך לעיין בדוחות הרווח של החברה; אם מדובר במטבע, נתעניין בשיעורי הצמיחה של המדינה; ואם מדובר בסחורה, נבדוק את הצפי לגבי ההיצע והביקוש העולמיים.

ובכן, למרות הבעיות הסבוכות במדינות המתועשות, העולם בכללו צומח, וצמיחה ותיעוש מייצרים ביקושים לסחורות. התיעוש במדינות הענק המתעוררות כגון סין, הודו וברזיל ממשיך במלוא המרץ, וגם במדינות אפריקה רבות ובמזרח התיכון ניתן לזהות מגמות צמיחה חיוביות ויציאה מהמשבר. מהבחינה הזו, הביקושים הגבוהים מחזקים את הצפי להמשך עליית מחירי הסחורות בחודשים הקרובים.

ואולם, בשווקים הפיננסיים ישנו גורם נוסף שעשוי להטות את המחיר ללא קשר לשיקולי ההיצע והביקוש הללו ולטרוף את הקלפים: הסנטימנט. בימים כתיקונם, כאשר השוק רגוע והאווירה משופרת הגורמים הכלכליים יכתיבו את תנועת המחיר. בימים של בהלה ופאניקה, גלי החרדה ישטפו את כל הנכסים ללא הבחנה.

מוזר, אבל נראה כי למרות משבר החוב של יוון, הבעיות בבריטניה ובמדינות נוספות באירופה ושבריריותה של ההתאוששות של ארצות הברית, הסנטימנט בשווקים הפיננסיים נותר חיובי ואופטימי. מלבד ימים הנצבעים באדום בצל איזו כותרת, המדדים מטפסים במתינות מעלה. נראה כי המשקיעים מודעים לכל הסיכונים אולם בוטחים בחוסנן של הכלכלות ובעתיד הצמיחה העולמית.

כל הכותרות

גם שיעורי הריבית הנמוכים במדינות המתועשות משחקים כאן תפקיד. שיעורי הריבית הנמוכים מעודדים לקיחת סיכונים, שכן בהיעדר תשואה על האפיקים הסולידיים המשקיעים תרים אחר נכסים מבטיחים יותר כגון מניות או סחורות. כאשר מחברים את שני הגורמים הללו יחדיו, כלומר, את הצפי להמשך הביקושים העולמיים לסחורות ואת תנאי השוק הטובים והיציבים נראה ששוק הסחורות יכול לספק לנו הזדמנויות טובות מאוד השנה.

***מאת יוחאי שויגר, אנליסט ב-FXCM ישראל

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה