כלכלני הפועלים נזהרים: "ההתפתחויות האחרונות יכבידו בטווח הקצר גם על שוק המניות המקומי"

בסקירה השבועית של בנק הפועלים צמד המלים 'מגמה מעורבת' הוזכר יותר מפעם אחת. האירועים האחרונים סביב מדינות ה-PIGS מקשים ביצירת תמונת מצב יציבה
לירוי פרי |

בסקירה השבועית של בנק הפועלים צמד המלים 'מגמה מעורבת' הוזכר יותר מפעם אחת ובהקשרים שונים. מגמות המסחר בעולם וההתפתחויות האחרונות באירופה סביב מצבן של מדינות ה-PIGS מקשות על בניית תמונת מצב ברורה לטווח הזמן הקרוב. לאור זאת, ממליצים כלכלני הפועלים על המשך השקעה במניות לטווח הארוך והבינוני, וכן על פיזור סיכונים בגזרת המטבעות.

בבנק הפועלים חוששים לגבי הטווח הקרוב בשוק המניות, ואילו לגבי העתיד הרחוק יותר סבורים כלכלני הבנק כי העליות יחזרו.בסקירה השבועית של הבנק נכתב "על רקע התעצמות המשבר היווני, אנו סבורים כי ההתפתחויות האחרונות יכבידו בטווח הקצר גם על שוק המניות המקומי. זה חלק מהתגובה הגלובלית."

באשר לטווח הארוך נכתב כי "המשבר לא צפוי לפגוע מהותית בכלכלה במקומית", הן ברמת המאקרו והן מבחינת דו"חות החברות במשק הישראל. בנוגע לזאת נכתב כי "סקר החברות של בנק ישראל משקף אופטימיות גם בראיה מעבר לרבעון זה." לאור זאת ממליצים כלכלני הבנק על המשך השקעה במניות לטווח הבינוני והארוך. כמו כן, הם מזהירים מפני השקעה במדדים.

בשוק האג"ח, ממליצים בפועלים על מרכיב נזילות גבוה במק"מ. "אנו סבורים כי השקעה במק"מ לשנה, מהווה אלטרנטיבה סבירה למשקיע המחפש השקעה בסיכון נמוך", כך נכתב בסקירה. אג"ח ממשלתי צמוד אינו מומלץ לטווח קצר, ומנגד נכתב "בטווח הקצר אנו ממליצים על השקעה בצמודי המדד הקונצרני בדרוג גבוה."

בשוק מטבע החוץ, האירועים האחרונים באירופה מקשים על כלכלני הבנק ליצור מגמה ברורה לעתיד הקרוב, כמו גם הותרת הריבית בישראל על רמה של 1.5% למרות שהשוק מספק נתונים חיוביים. בהתאם לזאת ממליצים כלכלני הבנק "להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי כולל דולר ארה"ב, דולר אוסטרלי ודולר קנדי, במטרה לצמצם את הסיכון."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה