לחץ הזרים נמשך: "בשבוע האחרון אנחנו מקבלים תיקים שלמים למכירת חיסול"
הלחץ של הזרים על אחד העם נמשך: עדכון הסטטוס של ישראל לשוק מפותח במדדי MSCI הולך ומתקרב, זה יקרה בסוף החודש הנוכחי, ב-26 למאי (יום ההחלפה). עד אז יצטרכו המשקיעים הזרים העוקבים אחרי המדדים לעשות את ההתאמות בתיקים או במילים אחרות - בעיקר למכור.
הלחץ מופעל מזה שבועות ארוכים על 'מניות הזרים' שהן בעיקר בזק, כיל, מניות הבנקים ומניות הסלולר. ביום שלישי בולטת בזק בצלילה של 2.2% תוך שהיא מרכזת מחזור חריג של יותר מ-170 מיליון שקלים והיא המניה הסחירה ביותר בת"א. בכדי לקבל פרופורציות, נציין כי המניה השנייה הכי סחירה היום בת"א היא כיל, עם מחזור של 27 מיליון שקלים בלבד.
פעיל בחדר מסחר גדול התייחס היום לפעילות הזרים ואמר כי "אנחנו ממשיכים לראות לחץ מכירות מצד הזרים, זה לא נפסק וצפוי להימשך עד סוף החודש. בשבוע האחרון אנחנו ממש מקבלים תיקים שלמים למכירת חיסול, כלומר זרים שמנקים לחלוטין את האחזקה שלהם. זה לא בהיקפים היסטריים ולכן לא רואים השפעה דרמטית בשוק אבל זה בהחלט מפעיל לחץ".
עוד אמר אותו פעיל, כי "המכירות אכן מתבצעות בעיקר במניות כגון בזק, כיל, מניות הבנקים והסלולר אבל בתיקים שאנחנו מקבלים יש פה ושם גם מניות מת"א-75 כך שזה לא שהלחץ הוא אך ורק על 5-6 מניות וזהו".
פעיל אחר בשוק אמר כי "אנחנו רואים תנועה מאוד ערה של זרים בשוק המקומי והיום זה כמובן בולט מאוד במניית בזק. עם זאת, חלק מהפעילות זה גם קנייה של ניירות, לא הייתי אומר שהזרים הם . ברור שלעדכון הסטטוס של ישראל יש משמעות אבל שוב אני אומר - יש גם זרים שקונים כיום".
לא ממהרים לאסוף סחורה
בחודש האחרון נרשמה עלייה בתנודתיות במסחר בת"א והמניות הגדולות איבדו גובה. בעוד חלק מהירידה בשוק המקומי כמובן קשורה למשבר החוב הריבוני באירופה ולחשש לפגיעה בצמיחה העולמית, הפעילות במניות הגדולות בבורסה, בעיקר במעו"ף, מיוחסת לעדכון ישראל כמדינה מפותחת במטודולוגיית המדדים הסינטטים של MSCI, הלא הוא Morgan Stanley Capital Index.
לכן, הגופים הזרים העוקבים אחרי מדד המדינות המתפתחות של MSCI, בו הייתה כלולה ישראל, נאלצים כיום למכור את החזקותיהם באחד העם. מנגד, הגופים העוקבים אחרי המדינות המפותחות לא ממהרים לאסוף סחורה כיוון שרובם צריכים לשמור על סטיית תקן של עד 5% מהמדד אחריו הם עוקבים, ובהתחשב בכך שישראל שווה כ-0.3% מהמדד (המדינות המפותחות) - בינתיים ניתן להתעלם ממנה.
כאמור, מניית בזק מאבדת כ-2.3% - משמעותית יותר מאשר הירידה במדד מעו"ף (0.8%) בו היא נסחרת. מניות הבנקים, פועלים ולאומי יורדות 1.4% ו-1.1%, בהתאמה. מניית הסלולר פרטנר צונחת 2.7%.
המעו"ף בכל זאת עם '' בחודש האחרון
אם להסתכל על התנהגות המדדים בת"א בשבוע האחרון, ניתן לראות כי מדד המעו"ף רשם דווקא תשואת יתר על המדדים האחרים וזאת למרות שמרבית המכירות של הזרים מרוכזות בו. המעו"ף השיל בחודש האחרון כ-1% מערכו, זאת בעוד מדד ת"א-75 השיל 3.1%. מדד היתר 50 רשם בחודש האחרון ירידה של 4.7%. עם זאת, ניתן לייחס את תשואת היתר של מדד המעו"ף לעובדה שבימים של חוסר וודאות בשוק ההון, הסוחרים נצמדים למניות הסחירות והגדולות ונוטשים את מניות השורה השניה והשלישית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה