דווקא עכשיו - פיזור השקעות לחו"ל חשוב וחיוני
אני נמנה עם החסידים ההדוקים של פיזור תיק ההשקעות מעבר לים. בשיא המשבר של 2008 פנו אלי לא מעט אנשים בטענה כי "מה עוזר לנו הפיזור? כשיורד גשם, כולם נרטבים". ובכן, אמרות לחוד ומציאות לחוד. אמנם, המתאם בין שווקי העולם הולך וגדל ככל שחולפות להן השנים אבל, גם המשבר הנוכחי הדגים כי העוצמה שונה בין השווקים. כלומר, לא כל השווקים נופלים באותן השיעורים וגם לא כולם מתאוששים באותו האופן. לפיכך, פיזור השקעות עולמי מסייע לייצוב התיק בכללותו.
אין ספק כי בתור אזרחי ישראל החלק הארי של תיק החסכונות שלנו צריך להיות מוטה ישראל. קל וחומר כשמצבה הכלכלי של ישראל טוב יחסית למרבית מדינות העולם על כך יעידו כניסתה של ישראל למדינות ה OECD ומדד השווקים המפותחים של MSCI.
לדאבוני נוכחתי לדעת, כי בישראל אין התייחסות מספקת לאופן פיזור ההשקעות בחו"ל והציבור עצמו גם כאשר הוא מפזר את נכסיו בחו"ל לא באמת פיזור השקעות גיאוגרפי אלא רוכש נקודתית או (אחת או שתיים) ובכך ממצה את תיק השקעות חו"ל. לדעתי, הסיבה נעוצה בהיעדר מידע כיצד יש לפזר את תיק ההשקעות ופחות ממודעות לחשיבות ההשקעה בחו"ל.
אי לכך, החל ממועד זה, נפרסם אחת לחודש Asset Allocation לשווקים בחו"ל. על מנת שיהיה מכנה משותף אחיד וטרמינולוגיה אחידה אציין כי נקודת הייחוס להרכב התיק הינה מדד ה-World MSCI.
התפלגות מדד ה-World MSCI נכון לסוף חודש מאי
הרכב מדדי ה- MSCI
בחודש שעבר התרחשו שני אירועים משמעותיים שמדינת ישראל חיכתה להם זמן רב. האחד, הצטרפותה של ישראל לארגון ה- OECD והשני, הודעה על הצטרפותה של ישראל למדד השווקים המפותחים של ה- MSCI.
אין ספק כי כניסתה של ישראל למועדון היוקרתי של המדינות המפותחות מהווה תעודה של כבוד ליציבות המשק הישראלי אך יש לבחון זאת לאורך זמן הואיל וההצטרפות לליגת העל טומנת בחובה זכויות לצד חובות. מחד, ישראל תצטרך למצב עצמה ככלכלה יציבה וחסינה לאורך זמן למרות קוטנה ומאידך, כניסת ישראל ל- OECD ולמדד השווקים המפותחים של ה- MSCI תאפשר הזרמות הון לישראל. התהליך הנ"ל, יהא איטי שכן קרנות הפנסיה בעולם עדיין מללקות את פצעי המשבר של שנת 2008, מרבית השווקים בעולם רחוקים עשרות אחוזים מהשיא שלהם בשנת 2007 והטראומה בקרב מנהלי השקעות בחו"ל עדיין ניכרת באופן התנהלותם. יום החלפת המדדים התאפיין בתנודתיות תוך יומית גבוהה ומסחר שיא בהיקף של 16 מיליארד שקלים.
בהתבוננות קדימה חשוב לזכור כי מבחינה פסיכולוגית קל יותר למכור מאשר לקנות. לאחר שהמוצרים הטכניים למיניהם סיימו את החלפת הנכסים כעת מגיע תורן של קרנות הנאמנות ואח"כ קרנות הפנסיה בעולם. לפיכך, הסבלנים שבינינו ייהנו מהזרמת ההון לישראל חרף תנודתיות החלפת המדדים. שכן, כפי שצוין לעיל, תהליך הזרימה יהא איטי. יש לציין, כי מדד זה מהווה נקודת ייחוס להרכב תיק השקעות חו"ל מאחר והוא משקף את ביצועי שווקי המניות ב- 24 מדינות המוגדרות כמפותחות. ישראל, נכנסה למקום ה- 18 מתוך 24 המדינות המרכיבות את המדד.
סקירה חודשית
התוכנית למניעת התפשטות משבר האשראי באירופה, ופעולות הבנק המרכזי, לא הרגיעו את השווקים.
יוון אמנם קיבלה 20 מיליארד במסגרת תוכנית הסיוע, אך החששות הם בעיקר מהתפרקות הגוש ולכן הביקוש העולמי לנכסים דולריים עלה במקביל לירידות החדות במניות ובסחורות. אנו מחזיקים בדעה שהשוק ספג ירידה חדה מהר מידי ועל כן צפוי לדשדש כלפי מעלה.
הרכב תיק השקעות (Asset Allocation) בהתאם למדד World MSCI
הכותבים הם דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות ועומר פרל, מנהל דסק חו"ל בהלמן-אלדובי
* הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד. ניתוח זה משקף את דעת הכותב לפי מיטב הבנתו ביום עריכת הניתוח. הניתוח אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותב ומי מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם משימוש בניתוח זה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה