החיים הטובים: קרומבאכר עושה עלייה
קרומבאכר היא הבירה השנייה הנמכרת ביותר בגרמניה. המבשלה הוקמה על-ידי משפחת דאדברג בעיירה קרומבאכר בתחילת המאה ה-19, אך סיפורה מתחיל כמאה שנה קודם לכן. פקח כרייה בשם פרסניוס חיפש אחר מתכות יקרות למרגלות הרי רוטאר, העשיר במעיינות מים. כך נמצא מעין המים הרכים שהם יסוד (והסוד) של קרומבאכר פילס, פילזנר גרמני. פרט לבירה זו, מיובאות ארצה שלוש בירות נוספות של קרומבאכר: חיטה, דארק (לאגר כהה ויחודי, המזכיר בטעמו סטאוט יבש, אך בעל מרירות נמוכה) ובירה מיוחדת במינה – רנאניה אלט, זוהי בירת אייל העוברת תהליך תסיסה דומה לזה של בירות לאגר. פאב ראשון בארץ שמגיש בירות אלה מחבית הוא פרידה קאלו בת"א. יש לציין שקרומבאכר מגיעה גם בחביות ייחודיות של 11 ליטר, מה שמקל על בעלי פאבים קטנים ובתי קפה להגיש אותה טרייה מחבית.
הכתבה נכתבה ע"י כתבי מגזין סיגאר.