חזית חדשה נגד שקלאר: ועדי עובדים טוענים כי המנכ"ל קלט 150 עובדים חדשים ב-3 שנים
שניים מהוועדים שנחשבים לפחות חזקים ברשות השידור, ועד העובדים בדרוג המשולב ו-ועד המח"ר, מתחילים לחשוף שיניים ולעשות שרירים. בוועדים זועמים על מנכ"ל הרשות מרדכי שקלאר שלטענתם קלט ב-3 השנים האחרונות כ-150 עובדים ומתכוונים להיאבק בכך.
חברי הוועדים גם חוששים מהחלטה של הנהלת הרשות לשלם בחודש הקרוב רק מחצית מדי ההבראה השנתיים, בשל המצוקה הכלכלית של הרשות.
העובדים לשקלאר: "פועל בחוסר תום לב"
בשבוע שעבר שלחו הוועדים מכתב לשקלאר, שהגיע לידי אייס, בו ציינו כי "בעוד הנהלת רשות השידור מדברת מצד אחד על מצבה הכספי הקשה ומנהלת משא ומתן לרפורמה שבמסגרתה יעזבו 700 עובדים את עבודתם, קולטת אותה הנהלה בראשותך עובדים חדשים".
הוועדים טוענים במכתבם, אותו העבירו גם למבקר המדינה השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, כי "בפועל, בסתר, ותוך כדי משא ומתן עם נציגי העובדים על הרפורמה, אתם פועלים בחוסר תום לב ומקבלים עבודים חדשים בתנאים שמבקר המדינה קבע נחרצות כי אינם חוקיים".
דוגמא לכך, לדברי נציגי הוועדים, היא גיוס שבוצע בחודש מאי לתפקיד רפרנטית לענייני רפורמה (שמה שמור במערכת, א"כ) בשכר גבוה שכולל גם שעות נוספות. הוועדים טוענים כי ברשות ישנה עובדת שמבצעת תפקיד זה בדיוק, בשכר בסיס נמוך פלוס שעות נוספות, וכעת היא זו שנפגעת.
"נפעל בכל האמצעים שעומדים לרשותנו"
ועד העובדים בדרוג המשולב מייצג את העובדים המנהלתיים ברשות, ומונה כ-500 איש. ועד מח"ר מייצג את העובדים האקדמאים, שמונים כ-70 עובדים. הבוקר קיימו 2 הוועדים אסיפת עובדים בבניין ההנהלה בשערי צדק בירושלים. העובדים קיבלו דיווח על הטענות שמעלים הוועדים, וגיבו את נציגיהם. מחר יפגשו הנציגים עם יו"ר האגף לאיגוד מקצועי, עו"ד אבי ניסנקורן.
גורם בוועדים אמר לאייס: "אי אפשר לשלוח הביתה 700 עובדים בדלת אחת, ולקלוט בדלת אחורית 150 עובדים. מדובר על חוסר תום לב. אנחנו לא נשתוק ונפעל נגד ההנהלה בכל האמצעים העומדים לרשותנו".
גורם ברשות השידור מסביר: "מדובר בשניים מהוועדים היותר חלשים ברשות, כאלה שלא בדיוק סופרים אותם. הם לא הטכנאים שיכולים להחשיך את המסך, וגם לא העיתונאים, שיכולים להשבית את ’מבט’ או מהדורות החדשות ברדיו. פתאום הם מאיימים לא לשתוק, זו בהחלט עליית מדרגה מבחינתם".
הרשות: "יותר עובדים עזבו מחדשים שנשכרו"
מרשות השידור נמסר: "הרשות עומדת בכל מטלותיה ואף למעלה מזה וממשיכה לשדר בכל רשתות הרדיו והטלוויזיה שלה. אל מול עובדים שעזבו ב-3 השנים האחרונות, נשכרו עובדים חדשים, על מנת לאפשר לרשות להמשיך לפעול וביתר תנופה. ככלל, עזבו יותר עובדים מאשר החדשים שנשכרו".
בנוגע לקיצוץ בדמי ההבראה, מוסרים ברשות השידור כי "לפי החלטת הממונה על השכר במשרד האוצר, ישולמו דמי ההבראה לשנת 2010 בשיעור של 50%. הפיצוי על ניכוי זה וכן זה של השנה שעברה, יינתן במסגרת הסכם 5% שיוחל על עובדי רשות השידור כחלק מההסכם הקיבוצי החדש שעתיד להיחתם".
ממשרד מבקר המדינה נמסר כי "מכתב מעין זה לא נמצא אצלנו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה