גבעות עולם פשוט לא עוצרת: השווי של שותפות חיפושי הנפט מתקרב למיליארד ש'

תוך 14 ימים מאז החלו מבחני ההפקה במגד 5 טיפסו מניות גבעות ב-125% ברקע ל-6 הודעות לפיהן הנתונים עדיין "אינם משקפים את קצב ההפקה מהבאר ואת כלכליותה". והמשקיעים? מתמחרים הצלחה גדולה

המשקיעים באחד העם מסתכלים על המסחר בשותפות גבעות עולם ותופסים את הראש. מאז הודיעה השותפות על התחלת מבחני ההפקה ב'מגד 5' יחידות ההשתתפות גבעות יהש לא מפסיקות לטפס. האם מדובר בבועה? רק הזמן יגיד. מה שבטוח הוא שהשותפות מתקרבת לשווי של מיליארד שקלים שמשקף הצלחה רבה ביותר מאשר קידוח אחד.

היום טיפסו יחידות ההשתתפות ב-12.2% נוספים והשלימו זינוק של 125% ב-14 ימי המסחר האחרונים מאז הכריזה לראשונה על התחלת המבחן במקטע מס' 1 במגד 5, ליד ראש העין. שווי החברה (כולל כתבי האופציות הסחירים) הגיע היום לראשונה אי-פעם ל-900 מיליון שקלים כאשר התמורה הכספית הממוצעת בנייר ב-30 הימים האחרונים עומדת על כ-40 מיליון שקלים.

משיחות שערך Bizportal עם גורמים בשוק ההון עולה כי אין תמימות דעים. האופטימיים טוענים שהממצאים שהתגלו עד כה ממקטע מספר 1 וחצי ממקטע 4 יש בהם כדי להעיד על כלכליותו של המאגר, בייחוד לאור העובדה כי לדעתם שכבות 5-7 הן המהותיות במהלך מבחני ההפקה. מנגד הפאסימים תוקפים את מדיניות פרסום ההודעות של החברה וטוענים כי על מבוקשה היא להביא לעלייה במחיר המנייה לקראת גיוסי הון עתידיים. עם זאת, חשוב להדגיש כי החלטת אסיפת מחזיקי היה"ש האחרונה הוחלט כי לא ניתן יהיה לבצע הנפקה עד לתוצאות הסופיות של מבחני ההפקה.

מהנתונים שסיפקה עד כה גבעות עולה כי במקטע הראשון זרמו 593 חביות נפט במשך 98 שעות ובחלק מהמקטע הרביעי זרמו 195 חביות במשך 15.5 שעות. כל הנתונים האלו הם ללא תהליך המרצה (frac) אשר יכול להגביר את קצב הזרימה של הנפט בצורה משמעותית. בהקשר זה, חשוב לציין כי גבעות שביצעה מבחני המרצה במקטע הראשון לא סיפקה את נתוני הזרימה לאחר התהליך ועברה למקטע 4. מחישוב הנתונים הידועים, עולה כי קצב ההפקה במקטע וחצי עומד על כ-18 חביות לשעה, שהם 430 חביות ביממה, וזה עוד ללא התחשבות ביתר המקטעים שהחברה בוחנת.

הערכות בשוק מדברות על כך כי גבעות בכל מקרה תנצל את הקידוח ומבחני ההפקה כדי למסחר את הפוטנציאל הקיים בקידוח, מכיוון שכבר הוציאה את הסכומים על הקידוח (20 מיליון דולר) ועל מבחני ההפקה (6-8 מיליון דולר). בעגה המקצועית הוצאות אלו נקראות הוצאות שקועות.

החברה לא יודעת עדיין להעריך את כמות הנפט שנמצאה, אך במצגת שפורסמה במאי 2009 היא העריכה כי בבאר "מגד 5" ישנו פוטנציאל ל-2.3 מיליון חביות נפט לכל היותר ולגבי השדה כולו ישנו פוטנציאל ל-50-129 מיליון חביות נפט. הפעילות האינטנסיבית כיום במגד 5 נועדה לבחון קיום פוטנציאל של למעלה מ-100 מיליון חביות נפט בר-הפקה בחלקו הדרום מערבי של המבנה.

יכול להיות שהמשקיעים מתבססים בחלקם על דו"ח שפורסם לראשונה ב-Bizportal בשלהי פברואר השנה בו נחשפה לראשונה הערכת שווי לתגלית הטמונה במגד , אותה קיבל השותף הכללי בגבעות במחצית השנייה של 2008 כאשר ניסה למצוא חברה בינלאומית שתשתתף בעלויות קידוח מגד 5 בתמורה לקבלת אחוזים בשותפות. הדו"ח קבע כי השווי הפוטנציאלי של המאגר ע"פ הדו"ח עומד על כ-142 מיליון חביות נפט בסיכוי של 50% (P50) אשר יכולים לייצר ערך נוכחי נקי (10 NPV - שיעור היוון) של 2 מיליארד דולר בהתבסס על מחיר ממוצע של 100 דולר לחבית במשך 25 אורך חיי הפרויקט. כמובן שמאז נפלו מחירי הנפט והם עומדים כיום על כ-70 דולרים.

אחת השאלות החשובות שיבחנו במבחני ההפקה הוא האם הנפט שיופק מהבאר יצליח לכסות לא רק את עלויות ההפקה, אלא גם לסייע בפיתוח שדה מגד 5. מהנתונים שהתגלו עד כה במבחני ההפקה, נראה כי הדרך עוד ארוכה. בדוח השנתי שלה כתבה גבעות כי בכוונתה להקים בשדה מגד 5 עד 40 בארות מפיקות נפט כאשר מספרן יעלה משנה לשנה, וזאת כדי להפיק מהשדה 58 מיליון חביות נפט.

גורם בכיר בענף הנפט הישראלי אמר בשיחה עם Bizportal כי הוא סקפטי לגבי קצב ההפקה הנוכחי, אך הוא סירב להתייחס להערכתו לציטוט. לא ניכנס כאן לחישובים והערכות מהו קצב ההפקה הדרוש על מנת לנסות ולהעריך מהו קצב ההפקה הדרוש על מנת לכסות את כל העלויות של הקידוח, אך חשוב להזכיר כי במידה וקידוח 5 לא יוכרז בקרוב כתגלית והשותפות לא תחליט לבצע קידוח נוסף, מחירן של יחידות ההשתתפות צפוי לרדת בחדות.

מבחני ההפקה שהחלו בסוף מאי, נמשכים כבר כשבועיים, ובסיומם יידעו המשקיעים האם האופטימיות הייתה משתלמת, או שמא היה שווה להקשיב דווקא לפסימיים שבהם. מה שבטוח הוא שבינתיים השותפות ממשיכה לייצר הודעות בקצב מסחרר ומחיר יחידות ההשתתפות ממשיך להאמיר זאת למרות שלרובן ככולן מצורפת הבהרה כי הנתונים המתפרסמים "אינם משקפים את קצב ההפקה מהבאר ואת כלכליותה ואלה ייקבעו כאמור רק לאחר סיום המבחנים על ידי מומחים שיעבדו וינתחו את המידע שיתקבל מכל המבחנים ויפורסמו בדיווח מיידי בנפרד".

נציין, כי בעבר (בקידוחים הקודמים שביצעה באזור) לגבעות הייתה פרקטיקת דיווח שונה. אז היא לא הייתה משחררת הודעה כל שלושה ימים בממוצע אלא הייתה מדווחות על תחילת הקידוח, תקלות הגורמות לשינוי בלוח הזמנים, הגעה לשכבת המטרה, תחילת מבחנים ותוצאותיהם, זאת בדומה לקידוחים שערכו לא מזמן השותפות מקבוצת דלק וזרח יהש בצוק תמרור בים המלח.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות