הערכות לקראת המדד: צפוי לעלות בכ-0.3%, פישר ימנע שוב מהעלאת ריבית
לחודש מאי, שיפורסם מחר לאחר סגירת המסחר בבורסה, צפוי לרשום עלייה של בין 0.3% ל-0.4%, כך לפי הערכות בשוק, בעיקר הודות לעליית מחירי המזון והדלקים.
"מדד מאי צפוי לעלות בשיעור של 0.3%", מעריך רפי גוזלן, אסטרטג המאקרו בלידר. לדבריו, ההתמתנות במחירי הסחורות תביא לעלייה מתונה באינפלציה במהלך החודשים הקרובים. בנוסף, גם המדיניות בעולם עשוייה לתמוך באינפלציה נמוכה, מעריך. "בהנחה והשנה הקרובה תאופיין בריסון פיסקאלי בעולם, צפויה סביבת האינפלציה להיות מתונה למדי כך שגם בהתחשב בעלייה ההדרגתית בכוח הקנייה, האינפלציה בישראל צפויה להיות סביב אמצע היעד".
לאחר שנמנע בהעלאת הריבית בהחלטה הקודמת, גוזלן מעריך שבנק ישראל יעלה את הריבית פעמיים נוספות בלבד עד לסופה של השנה לרמה של 2%. בעוד שנה מהיום גוזלן צופה את שיעור הריבית ברמה של 2.75%.
רון אייכל, האסטרטג הראשי במיטב, צופה עלייה של 0.2% במדד המחירים, כאשר מחירי המזון והדלקים הם אלה שצפויים בעיקר להשפיע. "הציפיות האינפלציוניות הנגזרות עלו השבוע לרמה הנושקת את 3%", מספר אייכל, "אנו לא מוצאים סיבה להמשך העלייה בציפיות האינפלציה ברמות הנוכחיות".
בחודש אפריל רשם מדד המחירים לצרכן זינוק של 0.9% כאשר סעיף הדיור שוב בלט. במידה וסעיף הדיור יפתיע שוב ויקפיץ את המדד, יש המעריכים שפישר יהיה חייב להעלות הריבית, וזאת למרות פער הריביות בין ישראל בעולם והחשש מהתחזקות השקל.
"רגישותו הגבוהה של לדינאמיקת המחירים בשוק הדיור עשויה לגרום לו להגיב לעלייה מהותית בסעיף הדיור לא רק באמצעות הטלת רגולציה על המערכת הבנקאית וספיגת נזילות אגרסיבית אלא גם על ידי העלאת ", מעריך אריה טל, מנהל מחלקת המחקר באלומות ספרינט.
"למרות החששות מפני משבר החוב באירופה, התמתנות קצב הצמיחה בשוק המקומי והירידה הצפויה בשיעור האינפלציה השנתית במהלך 2010, לא ניתן להתעלם מהעובדה כי גובהה הנוכחי של הריבית אינו תואם את סביבת האינפלציה הנוכחית וההתפתחויות בכלכלה הריאלית ורמתה עשויה להניע תהליכים בועתיים במשק", הוסיף.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה