האזרח פרץ נגד ארדואן: מציף את הרשת במיילים, "כבר 1,800 תגובות קבלתי"

אזרח פרטי החליט להילחם בארדואן באמצעות מייל בתפוצת נאטו. קורא לחרם על מוצרים המיוצרים בטורקיה; אייס שוחח עם האיש והתופעה ...
 | 
telegram

אלפי ישראלים קיבלו ביממה האחרונה את מייל השרשרת שקורא להחרים שורת מוצרים המיוצרים בטורקיה. המייל כלל רשימה ארוכה של מוצרים טורקיים, כולל ביגוד, מזון, רכבים ועוד. רבים כנראה מחקו את המייל, אבל אחרים הציצו, קראו ואף הדפיסו לשמירה.

על המייל חתום 'צו 8'. מאחורי הכינוי המחייב עומד מאיר פרץ, תל אביבי בן 48, שמפעיל בין היתר את חוף התופים בעיר.



במייל כתב פרץ: "בימים אלו כשממשלת טורקיה מובילה קו אנטי ישראלי יחד עם אירן חיזבאללה והחמאס, לפני שאתם קונים מוצר כלשהו, בידקו היטב האם הייתם רוצים לפרנס אויבים. המחיר הזול של תוצרת טורקית נובע מאיכות נמוכה ומניצול כוח אדם, כולל ילדים מתחת לגיל 12 שמהווים כ-25% מכוח העבודה בטורקיה ומשתכרים 15 שקלים ליום עבודה בן 12 שעות".

בהמשך כתב פרץ כי "לכל מוצר כזה יש תחליף. בידקו היטב ודאגו שבית העסק ידע שאתם לא קונים מוצרים מטורקיה. בימים אלו רשת 'רמי לוי' ורשת 'מגה' הודיעו כי יפסיקו לייבא מוצרים מטורקיה. נשמח לפרסם כל עסק כזה שיודיע על עם טורקיה. אנחנו מפרנסים אותם והם מסיתים את כל העולם נגדנו. בואו ונעדיף תוצרת כחול לבן ונפסיק לפרנס את האנטישמים הללו".

משעות הבוקר קיבל פרץ 1,800 מיילים בתגובה. בשיחה עם אייס, אמר כי "רובם תומכים במהלך, מעוניינים להשתתף, מחזקים. היו גם כאלה שבחרו לקלל, כנראה בני מיעוטים, וגם כאלה שהתווכחו".

לדברי פרץ, חברות רבות פנו אליו בבקשה שיעביר באמצעות רשימת התפוצה שלו את שמן ככאלה שהפסיקו לסחור עם טורקיה. "פנו אליי אנשי אקדמיה, מנכ"לים של חברות שזועמים על העדפה שתוצרת טורקית מקבלת בישראל, פנו אליי אנשים שהדפיסו את הרשימה והלכו איתה לסופרמרקט", הוא מתאר.

אז מי מופיע ברשימה? ברשימת המותגים המפורסמים, אפשר למצוא את Beko, גרונדיג, LG, סימנס, שמפו וסבונים של Dove, מרכך הכביסה בדין אקסטרא, מרכך השיער של L'oreal, תה ליפטון באריזה הצהובה, סבוני Palmolive וסיגריות פאל-מאל.

גם מכוניות הונדה סיווק החדשה, חלק מדגמי טויוטה, פיאט פיורינו ,פיאט דובלו ויונדאי אקסנט ברשימה, ובתחום הביגוד מופיעים H & M, H & O, זארה, בגיר, אדידס שלא מתוצרת ארה"ב, ועוד.

פרץ הוא פעיל חברתי. את המעורבות הרגשית שלו בעניין הטורקי, החל לפני פחות משבועיים, כשהחליט לשווק את ההפגנה נגד השגרירות הטורקית בתל אביב. המטרה הייתה להרגיע דווקא את הרוחות של המארגנים, אוהדי בית"ר ירושלים. "הייתה לי תחושה שזה צפוי ללכת לכיוון מתלהם, ונכנסתי לנושא", הוא מספר. "גייסתי תרומות מישראלים מקנדה, ורכשת 1,000 דגלי ישראל, וככה ראו פחות את אוהדי בית"ר".

מאז הפך כנראה לאימפריה של פייסבוק ודואר אלקטרוני, והפרויקט החדש שלו כבר רץ ברחבי האינטרנט. הסיבה? "הגענו למצב כזה שהממשלה לא מסוגלת לפעול, משיקולים שלה", הוא אומר, "הרי הכל זה קטע כלכלי, אומרים לנו שהאינטרסים של הצדדים חשובים, אבל על חשבון מי זה מגיע? על חשבוננו".

פרץ מקווה באמצעות המייל, כי הייצור והיבוא מטורקיה יקטן, גם אם במעט. "מפעלים מעבירים את יצור הטקסטיל שלהן לטורקיה. מסתבר שמדי צה"ל, שב"ס, סדינים של משרד הבריאות, שהם רכש ממשלתי, מיוצרים במדינה שהיא כיום עוינת לישראל", הוא זועם. "אפילו רכש ביטחוני. אנחנו מוכרים להם מוצרים צבאיים, שמגיעים לאיראנים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות