פישר מותיר את הריבית במשק ללא שינוי - חושש מהאטה עולמית

בנק ישראל משאיר זה החודש השלישי את הריבית ללא שינוי, כאשר הסיבה העיקרית הינה משבר האשראי האירופאי שפרץ בחודש מאי, וממשיך להכביד על הכלכלה העולמית

פישר שמנסה לאזן בין הלחצים האינפלציוניים הפנימיים והמלחמה בבועת הנדל"ן המתהווה בישראל לבין הרצון לשמר את המומנטום החיובי בכלכלה הישראלית מעדיף להישאר בעמדת המתנה בכל הקשור להעלאת הריבית.

הנתונים בכלכלה העולמית תומכים כנראה בגישתו של פישר. בארה"ב למרות נתונים כלכליים טובים מהמצופה כגון עליה בהוצאה הפרטית שפורסם אתמול, תשואות האג"ח של הממשלה ממשיכות ליפול וכך שוב אנו מוצאים עצמנו במצב שבו אג"ח ל 10 שנים של ממשלת ארה"ב נמצא בתשואה הנושקת ל-3%. מה שמבשרת לנו תשואה שכזו היא שכנראה הצפי העולמי הוא להאטה משמעותית בכלכלות, ודשדוש ארוך טווח בכלכלה, או כפי שציין הכלכלן פול קרוגמן בביקורו הנוכחי בישראל: "אנו פיתחו של מיתון עולמי נוסף".

במצב שכזה שוק אג"ח ממשיך להוות מקום מפלט למשקיעים, שמצד אחד אינם נראים כי הם חוששים מחוסנם של החברות, ולכן ממשיכים לרכוש אג"ח קונצרניות בתשואות שפל היסטוריות - מדד התל-בונד 20 ירד לתשואה של פחות מ2.5% למח"מ חמש שנים, מצד שני פישר מסמן לכולם כי הריבית תעלה לאט. מאוד לאט.

שוק ההנפקות ממשיך לתפקד , וההנפקות של החברות נקלטות בצורה טובה ע" השוק כך לדוגמא בשבוע האחרון הנפיקו אלקטרה, אשדר, פטרוכימים ועוד בתשואות נמוכות יחסית .

מהמתרחש בשווקים

שוק האג"ח ממשיך להפגין עוצמה וכל מדדי אג"ח מלבד זה של הריבית המשתנה עולים, השחרים הארוכים מובילים את העליות אם עליה של 0.3%, ובכך התשואה על שחר ל-5 שנים יורדת אל מתחת ל-3.5%, גם גלילי עולים בשיעור של 0.2%, ואילו הגילונים בולטים לרעה אם ירידה של 0.1%. גם במדדי התל-בונד האווירה החיובית נמשכת ומדדי התל-בונד עולים בשיעור של 0.05%.

אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

כל הכותרות

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה