פיזור עולמי: איפה להשקיע כעת ומאיפה רצוי להיזהר?
שילוב של מחזורי מסחר דלילים (עונתיות) ואי וודאות לגבי קצב הצמיחה העולמי ממשיכים את מגמת הביקוש העולמי לנכסים דולריים (דולר מתחזק) וירידה בתשואת האג"ח ארה"ב לעשר שנים מתחת ל-3%. עונת הדוחות בארה"ב תתחיל ב-12 ליולי וצפויה להוות סמן לשוק.
אנו בדעה שלמשקיע לטווח הארוך כדאי יהיה לנצל את התיקון בשווקים להגדלת הרכיב המנייתי בתיק בייחוד על רקע הנפילה בתשואת האג"חים (העדר אלטרנטיבה). לגבי הרכיב הסולידי מומלץ לגוון את תיק המט"ח עם מטבעות כמו דולר אוסטרלי, דולר ניו זילנדי ודולר קנדי בעלי קורלציה גבוהה למחירים הריאליים של הסחורות ובכך לשמירה על ערך הכסף. ידיעות כי רוסיה ובנקים מרכזיים בעולם עשויים לגוון את יתרות המט"ח שלהם תוך שימוש במטבעות הנ"ל יהוו רוח גבית.
שווקים מפותחים
באירופה התשואות על האג"ח לעשר שנים היווני חצו את רף ה-10%, ומשקיעים ממשיכים לחשוש ממשבר חובות באירופה. כעת נערכים מבחני לחץ לבנקים אירופאים שתוצאותיהם ידונו ע"י שרי האוצר של 27 מדינות האיחוד בבריסל. מקור נוסף לאי וודאות הינו צפי ליציאתו של הבנק האירופאי המרכזי מתוכנית ההלוואות שהציע ל-12 חודשים בהיקף של כ-550 מיליארד דולר שמטרתה הייתה עידוד מתן הלוואות למגזר הפרטי תוך הבטחת נזילות בשוק האירו, מהלך שעשוי לערער את היציבות הפיננסית (בנקים אירופיים יחזירו ההלוואות לבנק המרכזי ובכך יקטינו הנזילות), למרות שכשליש מהחוב הנ"ל ימוחזר ל-3 חודשים נוספים עדיין נשארו כשני שליש ממנו שצריך להחזיר עכשיו.
יפן תהנה מההתרחבות המהירה בשאר חלקי אסיה, אך ללא התחדשות בביקושים המקומיים.
האבטלה תיוותר ברמות הגבוהות (נכון לחודש מאי עומדת על 5.2%) באופן יחסי, ותהליך ירידת המחירים במדינה יתרחש לאורך זמן רב. הכלכלה ממשיכה להתקרר (הצריכה הפרטית והתפוקה התעשייתית בחודש מאי ירדו), בנוסף, יפן סובלת מחוב של כ- 200% מהתוצר אשר רובו ממומן על ידי המשקיעים המקומיים.
בארה"ב שילוב של שיעור אבטלה סביב רמת ה- 10% ושוק נדל"ן שמתקשה להתאושש (בסוף חודש אפריל הגיעה לסיומה הטבה שנתן הממשל לרוכשי דירות) מורידים מהאטרקטיביות של ארה"ב. הורדת תחזית הצמיחה ע"י הפד בעיקר על רקע המשבר באירופה מוסיפה לחוסר הוודאות לגבי ההתאוששות.
לאור זאת אנו ממליצים על השקעת חסר בשווקים המפותחים (ארה"ב, אירופה ויפן). למרות זאת, ישנן מדינות מפותחות אשר לדעתנו מצב כלכלותיהן טוב יותר ובראשן קנדה אשר בה המערכת הפיננסית המקומית חזקה וצפויה להמשיך ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות (בהיותה יצואנית של נפט וזהב) ואוסטרליה בה ראש הממשלה התפטר על רקע כוונתו לעלות את המס לחברות כרייה ל-40% משנת 2012. סגניתו שירשה את מקומו צפויה לפתוח בדיונים לגבי שיעור המס. להערכתנו, אוסטרליה תמשיך ליהנות מביקוש עולמי לסחורות בטווח הבינוני והארוך בשילוב עם מערכת פיננסית שקופה וחזקה.
שווקים מתעוררים
נתונים שליליים בסין לגבי הצמיחה עד סוף השנה הנוכחית מחזקים את ההערכות שכלכלתה מתקררת. הצהרות הבנק המרכזי כי יפעל לגמישות שער החליפין (ינוע ברצועה של 0.5% לכל כיוון ביום) עשויה לשחרר לחץ בכיוון של העלאת נוספת. ברזיל עלולה להיפגע מירידת ביקושים בסין בטווח הקצר, אך צפויה להמשיך בצמיחה מהירה כתוצאה מהביקוש העולמי לסחורות בטווח הבינוני ומביקוש מקומי חזק שצפוי להתרחב בתחום התשתיות על רקע אירוח המונדיאל והאולימפיאדה תוך כדי שיפור בהכנסות המדינה ממיסים וביכולת החזר החוב שלה.
משוקי הספר וייטנאם עדיין אטרקטיבית שכן המדינה חווה צמיחה מואצת בשנים האחרונות ואנליסטים צופים צמיחה של כ-7% בשנת 2010 (בדגש על פיתוח תשתיות ונדל"ן). בנוסף, המדינה זוכה להתעניינות מתמשכת וקבלת תמיכה ממדינות המערב.
בסה"כ להערכתנו השווקים המתעוררים אטרקטיביים להשקעה ביחס למערב ובראשם ברזיל, הודו, רוסיה ווייטנאם.
הכותבים הם מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות בע"מ ועומר פרל, מנהל דסק חו"ל בהלמן-אלדובי
*הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד. ניתוח זה משקף את דעת הכותב לפי מיטב הבנתו ביום עריכת הניתוח. הניתוח אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותב ומי מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם משימוש בניתוח זה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה