תחזיות הבנקים: בלאומי מוצאים את הטריגר לעליות, בפועלים חוששים מהטווח הקצר

סקירת סוף השבוע של הבנקים הגדולים בישראל מראה על תמימות דעים בין הבנקים בנוגע לאפיקי ההשקעה לטווח קצר ובינוני. בפועלים מזהירים מפני תשואה שלילית באגרות החוב הממשלתיות הקצרות
ליאור נחום |

לאחר שבוע סוער ותנודתי בשוקי ההון, שעבר מירידות חדות בתחילת השבוע לעליות נאות בסופו, כלכלני בנק לאומי ובנק הפועלים, הבנקים המובילים בישראל, מתייחסים להפכפכות בשווקים ונותנים המלצותיהם למשקיעים. הבנקים מצביעים על כך שבטווח הבינוני - ארוך ההשקעה בטוחה יותר, נכון לעכשיו.

מניות

בגזרת המניות, ישנה תמימות דעים בין הבנקים כאשר בטווח הקצר הם צופים תנודתיות במחירי המניות בעוד בטווח הבינוני יציבות יחסית.

בבנק לאומי סבורים כי בטווח הקצר יתנהל המסחר תוך תנודתיות, על רקע התפתחויות בנתונים ריאלים בעולם. בטווח הארוך יותר, פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השני של 2010 אשר כפי המסתמן יהיו טובים יחסית, במקביל להיוותרות סביבת הריבית ברמה נמוכה, צפויים לתמוך במעבר למגמה חיובית.

בדומה, כלכלני הפועלים ממשיכים לראות בחיוב את ההשקעה במניות בראיה לטווח בינוני וארוך, עם דגש על האזהרה כי בטווח הקצר תיתכן עדיין רגישות גבוהה, בעיקר לנעשה מעבר לים. בנוסף, הם סבורים כי מחיריהן של לא מעט מניות ירדו בחודשים האחרונים לרמות אטרקטיביות להשקעה, אולם הן עדיין צפויות לסבול מתנודתיות גבוהה בזמן הקרוב נוכח האווירה בשווקים הגלובליים.

אג"ח

כלכלני לאומי סבורים כי לאור הציפיות בשוק לתוואי העלאת ריבית ארוך ומתון יותר בהשוואה להערכות הקודמות וחוסנו היחסי של המשק המקומי בהשוואה לשווקים מובילים בעולם, הם מעריכים כי קיימת עדיפות השקעה בחלקו הבינוני של עקום התשואות הממשלתי. יתרה מזו, הם סבורים כי לנוכח התבצרותם של המשקיעים באפיקים הסולידיים הקצרים מציע כיום חלקו הקצר של העקום רמת תשואות נמוכה למדי. בשל ציפיות השוק לאינפלציה הגבוהה מהערכת לאומי, קיימת עדיפות לאפיק השקלי על פני זה הצמוד.

בבנק הפועלים מציעים לחלק את תיק האג"ח בין טווחי זמן שונים ולפי דירוגים. להערכתם, אגרות החוב הממשלתיות הקצרות אינן מומלצות בהתחשב בציפיות האינפלציוניות הנגזרות מהשוק ולאור התשואה השלילית הגלומה באגרות אלו. לפיכך, כלכלני הבנק ממליצים להתמקד בהשקעה באגרות חוב המדורגות גבוה (מעל AA-) בשילוב אגרות חוב ברמת דרוג A+ במינון נמוך. בנוגע לטווח הארוך, הם ממליצים על הקטנת משקלם של הצמודים הארוכים, לאור רמת התשואה הנמוכה וציפיות האינפלציה הגבוהות הגלומות בו.

מט"ח

בגזרת המטבע המקומי בלאומי מעריכים כי השקל יתקשה בתקופה הקרובה לרשום ייסוף נוסף מול הדולר מעבר לרמות הנוכחיות. בעולם, צפוי הדולר להתנהג הפוך למפלס החששות של המשקיעים: המשך ההתמתנות ברמת המפלס לה היינו עדים בשבוע האחרון תמשיך לפגוע בעוצמת המטבע האמריקאי. מנגד, עלייה מחודשת של רמת המפלס תחזיר את המשקיעים להתבצר בדולר. בטווח הארוך יותר, השטר הירוק צפוי להתחזק כתוצאה מהתאוששות הכלכלה האמריקאית.

מהצד השני אומרים כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בהשפעת התפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישה אפשרית של דולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל (אם כי בקצב מתון) ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה