מחוץ לגבולות המדינה: 70 אחוז מקרנות ההון סיכון בארץ ישקיעו מחוץ לישראל
תעשיית ההון סיכון לוטשת עיניים לעבר המדינות המתפתחות במזרח, כאשר המדינות המפותחות לא צפויות להוות יעד אטרקטיבי להשקעה בתחומי ההיי-טק, כך עולה מסקר שערכה פירמת ראיית החשבון דלוייט העולמית. בנוסף, הסקר מראה כי 70% מבכירי קהילת ההון סיכון בישראל מעריכים ששותפי הקרנות ישקיעו בקרנות מחוץ לישראל.
בכירי קהילות קרנות ההון רואים בשוק הסיני וההודי השקעה מועדפת מאשר השוק האמריקני. 27% מהמשיבים ציינו כי בכוונתם להגדיל את השקעותיהם בסין במהלך חמש השנים הקרובות. 16% מהמשיבים ציינו כי יגדילו את השקעותיהם בשוק ההודי ו-14% נוספים העריכו כי יתמקדו בשוק האמריקני, כל זאת מעבר להשקעה במדינת האם.
כאמור, לפי תוצאות הסקר, ישראל אינה מהווה יעד אטרקטיבי להשקעה, כאשר 2% בלבד מהמשיבים ציינו כי פרט להשקעה במדינתם ישקיעו בשוק הישראלי. יצוין, כי לדירוג דומה זכתה 'מעצמת ההיי-טק' וייטנאם. מדינות כדוגמת שוויץ, גרמניה ובריטניה זכו לדירוג גבוה מזה של ישראל
בנוסף, כאשר נשאלו בכירי קהילת ההון סיכון האם ישנה סבירות ששותפי הקרן ישקיעו בקרנות מחוץ למדינתם, קרוב ל- 50% מהמשיבים השיבו בחיוב. בנוסף, כ-70% מבכירי ההון סיכון ענו בחיוב לשאלה בקרב הנשאלים הישראלים.
"הנדידה של שוק ההון מזרחה מעידה על כך שתעשיית ההיי-טק העולמית מחפשת אחר הזדמנויות צמיחה חדשות. המדדים המרכזיים בשוק הישראלי, ובהם הצטרפותה לארגון ה-OECD, שחיקת הדולר ועליית רמות השכר, הופכים את ישראל למדינה אטרקטיבית פחות בהשוואה לשאר החלופות". כך ציין רו"ח יגאל בריטמן, יו"ר ומנהל עסקים ראשי ב-'Deloitte'.