קדחת הנפט: Bizportal ריכז את הלו"ז הקרוב בתחום הנפט והגז

בכדי לעשות סדר בסקטור הרותח, Bizportal ריכז את האירועים החמים בתקופה הקרובה. החל מתוצאות מבחני ההפקה במגד 5 ושל הסקרים ב'מירה' ו'שרה' ועד שתי חברות נוספות המתכננות הנפקה בת"א
 | 
telegram

סקטור הגז מרכז עניין רב בקרב הציבור בשנה האחרונה בארבע זירות עיקריות: סקרים ססמיים, קידוחים, מבחני הפקה והנפקות. Bizportal ריכז עבורכם את ההתפתחויות הצפויות בקרב שותפויות חיפוש הנפט בשבועות הקרובים.

האם הבאר מסחרית?

הזרקור המרכזי של המשקיעים מופנה כיום לכיוונה של גבעות יהש. השותפות אשר החלה בסוף מאי מבחני הפקה באתר הקידוח 'מגד 5' נכנסת לישורת הסופית. דריכות ועצבנות רבה ניכרת בקרב המשקיעים אשר ממתינים להודעה הפורמלית לגבי מידת המסחריות של הקידוח.

אין מחלוקת על כך כי השותפות הצליחה להפיק נפט באתר. עם זאת, כיום השותפות נמצאת בעיצומם של מבחנים שבהם היא בוחנת מהו קצב ההפקה היציב של הנפט. עד לשלב זה - המשקיעים אינם יודעים האם ישנה כדאיות כלכלית ומסחרית להפקת נפט.

על פי הערכות בשוק, הודעה בדבר שאלת המסחריות של הבאר קרובה מתמיד, אם כי לא ידוע מתי בדיוק תצא ההודעה.

ממתינים לסימנים מקידוח שרית

בזירה אחרת לגמרי, מתבצע בימים אלו קידוח שרית. הקידוח אשר נקרא קידוח אשדוד 3A החל בסוף יוני וצפוי להימשך כשלושה חודשים. בקידוח שותפות לפידות חלץ יהש (57.5%), מודיעין יהש (22.5%), רציו יהש (10%) והזדמנות ישראלית (10%).

עבודות הקידוח צפויות להימשך כשלושה חודשים ועלותן נאמדת ב-2.5 מיליון דולר. רישיון שרית מתייחס לשטח של כ-147.9 קמ"ר באזור העיר אשדוד. בשטח הרישיון נקדחו בעבר מספר קידוחים רדודים לגז ומספר קידוחים עמוקים יותר לנפט שהגיעו עד לשכבות היורא העליון.

שתי בארות נפט, אשדוד 2 (נקדח בשנת 1976) ואשדוד 5 (נקדח בשנת 1979) הפיקו מגג תצורת הזוהר (שכבה גאולוגית בעומק של כ-2,600 מטר) עד סוף שנות התשעים כ-200,000 חביות נפט, כאשר כמויות המים הגדולות שהופקו ביחד עם הנפט גרמו לסגירתן.

הפעם, השותפות ב'שרית' מתכננות לבצע קידוח אלכסוני שעיקרו קדיחה אלכסונית מקידוח נטוש אשדוד 3 לכיוון מאגר הנפט שהתגלה ביורא בבארות אשדוד 2 ו-5. כאשר, במידה ולא ימצא בקידוח נפט, תיבחן האפשרות לבצע קידוח אלכסוני נוסף אשדוד מאותו קידוח נטוש אשדוד 3 לכיוון מאגר הנפט.

מאמצי החיפוש בים נמשכים

בשוק ההון אינם מוטרדים יתר על המידה מקידוח שרית. פוקוס המשקיעים מתמקד יותר בסקרים הססמיים התלת מימדיים המתבצעים כעת ברישיונות 'מירה' ו'שרה' מול חופי ישראל.

מדובר בשני רישיונות ימיים המוחזקים על ידי עמנואל ( של הכשרת היישוב) המחזיקה ב-48.3% מהזכויות, מודיעין המחזיקה 19.3% אידיבי פיתוח המחזיקה ב-5% ושותפים נוספים.

שני הרישיונות מצויים בתחום המים הטריטוריאליים של מדינת ישראל, שטח כל אחד מהרישיונות עומד על 400 אלף דונם. עד סוף חודש יולי צפויות השותפות לפרסם את התוצאות של הסקרים הססמיים התלת מימדיים בנושא, אשר ישפכו אור על הפוטנציאל הטמון במאגרים הסמוכים לתגליות הגז 'תמר' ו'דלית'.

אחרי 'שמשון' מגיע 'דניאל

משקיעי ישראמקו יהש התאכזבו כאשר פורסמו התוצאות של הסקרים הססמיים בהיתר 'דניאל' למרות שהיה מדובר בפוטנציאל בתגלית מסחרית. סקר ססמי נוסף שנכנס לישורת האחרונה קשור לרישיון 'דניאל' וצפוי להסתיים עד סוף אוגוסט.

מדובר בהיתר ימי שקיבלה ישראמקו בשטח של 2,422 קמ"ר מול חופי אשקלון. בעבר בוצעו באזור סקרים דו מימדיים ותלת מימדיים בשטח של 200 קמ"ר מתוך כל ההיתר ובהשקעה של 3 מיליון דולר. כעת, בוחנת ישראמקו האם קיים פוטנציאל למציאת גז טבעי בהיתר הימי והמשקיעים מקווים כי הסיכוי יהיה גבוה יותר מאשר זה שהוכרז ב'שמשון' ועמד על 15%.

קדחת ההנפקות נמשכת

ובתוך כל המאמצים לחיפוש נפט, השותפויות השונות ממשיכות לגייס כספים מהציבור. מחר (ד') יחלו להיסחר בבורסה יחידות ההשתתפות של הזדמנות ישראלית, שותפות חיפוש הנפט של הלמן אלדובי. בשבוע שעבר התקיימה ההנפקה של השותפות ובמסגרתה היא גייסה מהציבור כ-120 מיליון שקל, למעלה מכפול מהתוכנית המקורית.

על פי הערכות, העובדה שהשותפות גייסה סכום גדול צפויה להיטיב עם המשקיעים בהנפקה, אשר צפויים לרשום (לפחות על הנייר) רווח ביום המסחר הראשון בשוק. הסיבה לכך קשורה בכתבי האופציות שקיבלו המשקיעים בהנפקה אשר חלקם נמצאים עמוק בכסף.

שתי הנפקות נוספות

קדחת הנפט מכניסה לזירה המקומית שתי חברות נוספות אשר מתכננות לגייס כסף מהציבור, ככל הנראה סביב אוגוסט-ספטמבר. שתי ההנפקות צפויות להתבצע בחודשיים הקרובים. אם לשפוט על פי גיוסי העבר, גם ההנפקות האלו יהפכו להצלחה בקרב המשקיעים.

החברה הראשונה המתכננת לצאת להנפקה היא של שותפות עמנואל, הנמנית על קבוצת הכשרת הישוב. על פי הערכות הקיימות בשוק, השותפות מתכננת לגייס כ-200 מיליון שקל, אולם סכום זה אינו סופי. קרוב לוודאי שסכום הגיוס הסופי יהיה תלוי בתוצאות הסקרים הססמיים ב'מירה' ו'שרה'.

החברה השנייה שמתכננת לצאת בהנפקה היא חברת גינקו, בעלת השליטה בשותף הכללי של זרח. בניגוד להנפקות קודמות שבוצעו בתל אביב, גינקו הינה חברה בעירבון מוגבל ולא שותפות. על פי הערכות בכוונתה של גינקו לגייס מהציבור כ-50-100 מיליון שקל.

כחברה בערבון מוגבל, גינקו אינה מחויבת לחפש נפט רק בשטחים הטריטוריאליים של מדינת ישראל. על פי הערכות, בכוונתה של גינקו להרחיב את היריעה ולחפש נפט וגז גם בשטחים הטריטוריאליים של קפריסין ואפילו באזורים מרוחקים יותר.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות