מסחר פראי במניית טבע: איום נוסף על הקופקסון, המנייה ביצעה סיבוב פרסה
טבע מתקשה להתאושש. למרות דו"חות מוצלחים ששיקפו רבעון שיא בכל פרמטר אפשרי ובכל תחומי הפעילות, המניה של ספינת הדגל הישראלית לא מצליחה להתאושש מהנפילה שחוותה ביום שישי האחרון בעקבות האישור שניתן לחברת סאנדוז מה-FDA. האישור נתפס כאיום עבור הקופקסון של טבע, שמקבלת היום מכה נוספת מחברת תרופות גרמנית.
ענקית התרופות מרכזת מחזור ענק של יותר מ-8 מיליון מניות בבורסת הנאסד"ק, כאשר הממוצע היומי עומד על 8.6 מיליון מניות, כל זאת כאשר עוד לא הגענו לחצי יום המסחר. בפתיחה, החברה רשמה עליות של יותר מ-1%, אך מהר מאוד בוצע סיבוב פרסה וכעת המנייה משילה 2.41%. מניית החברה צנחה ב-9% מיום שישי לאחר ההודעה של ה-FDA.
היום קיבלה החברה מכה מכיוון נוסף לאחר שה-FDA החל בהליך אישור מזורז לתרופת קלדריביין האוראלית (Cladribine) של חברת התרופות הגרמנית מרק. התהליך ימשך שישה חודשים ובסופו צפויה התרופה להיות מאושרת לשיווק תוך 6 חודשים בניגוד ל-10 חודשים - הנוהל בהליך רגיל. מדובר בטיפול לחולי טרשת נפוצה - קהל היעד של תרופת הדגל של החברה, הקופקסון.
למרות הקשיים בהתאוששות, אנליסטים רבים עדיין מאמינים בחוסנה של החברה. להערכת האנליסט דוד לוינסון מבנק הפועלים, "טבע תעבור בשנת 2010 את הטווח העליון של תחזיותיה העומדות על 4.60 דולר למניה , וייתכן אף כי תתקן את תחזיותיה כלפי מעלה". לוינסון נתן למניה של 72 דולר, המהווה אפסייד של כ-40% למחיר הנוכחי שעומד על 51.8 דולר למניה.
מנגד, קמו קולות פסימיים יותר לגבי עתיד המנייה. יממה לאחר פרסום דו"חות החברה, כלכלני UBS חתכו את מחיר היעד למניה. בסקירה שהוציא מארק גודמן, הפרמצבטיקה של הבנק, הוא הפחית את מחיר היעד למניית טבע מ-69 דולר ל-64 דולר. עם זאת, גודמן ממשיך להאמין בחברה ושומר על המלצת 'קנייה' למנייה.
למרות הכל, החברה הציגה רבעון שיא מכל בחינה אפשרית. טבע כאמור חתמה את הרבעון השני של 2010 עם בגובה 981 מיליון דולר או 1.08 דולר למניה, הגבוה ב-4 סנט מתחזיות האנליסטים. בנוסף, הכנסותיה של החברה זינקו ב-12%.
הנפילה החלה כאמור ביום שישי, מניית החברה צנחה ב-8.5% בוול סטריט וריכזה מחזור גבוה במיוחד, לאחר שמתחרתה בתחום הגנריקה, חברת סאנדוז, קיבלה אישור סופי ממינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) לשיווק תרופת ה-lovenox המיועדת לדילול דם.
הצניחה במחיר של טבע הגיע לא רק בגלל העובדה כי חברת הגנריקה הישראלית איבדה את הבלעדיות בשיווק התרופה בעלת מכירות שנתיות של 3.6 מיליארד דולר, אלא גם בגלל שהאישור העלה את הסבירות כי חברת סאנדוז תצליח באותו האופן לקבל אישור לשיווק גרסה גנרית של תרופת הקופקסון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה