הין בשיא של 15 שנים: היצואנים היפנים בלחץ, בורסות אסיה אדומות
בעוד שוקי ההון מגמגמים, המשקיעים בעולם מחפשים אחר חוף מבטחים. בינתיים נראה שהמטבע היפני משמש מחסה אולטימטיבי בעיני המשקיעים ולראייה, התחזק היום הין לרמה הגבוהה ביותר, זה כמעט 15 שנים. כעת שוקלים ראשי הממשל היפני יחד עם נציגי הבנק המרכזי במדינה להתערב בשוק המט"ח במטרה לגרום לפיחות במטבע וכך לחזק את היצואנים.
התחזקות המטבע היפני שלחה את הבורסה היפנית לשפל של 16 חודשים, כאשר מדד הניקיי 225 רשם ירידה יומית של 1.66%. מניות היצואנים, שסובלות מהתחזקות הין, היוו את הגורם העיקרי לירידות.
הין היפני, בדומה לשקל ולפרנק השוויצרי, התחזק מתחילת השנה מול הדולר בכ-9.5% ומול האירו בכ-20%. המטבע היפני רשם הלילה שיא של כמעט 15 שנה מול הדולר ונסחר סביב רמה של 83.5 יין לדולר ומול האירו נסחר ברמה של 106.8 יין לאירו. זאת לאחר ששר האוצר היפני הודיע פגישתו עם ראש הממשלה, נאותו קאן, "התרכזה המצב הכלכלי בכלל ולאו דווקא במדיניות שוק המט"ח."
בין הסיבות הנוספות שתדלקו את התחזקות המטבע היפני, ניתן למנות גם את הנתונים החלשים שסיפק אמש שוק הבתים בארה"ב, כמו גם הורדת הדירוג שספגה אמש אירלנד מטעם סוכנות הדירוג סטנדרד אנד פורס. הורדת הדירוג שלחה את האירו לשפל של 9 שנים, כ-105.4 ין לאירו.
כעת אנו שומעים קולות מהבנק המרכזי ביפן על אפשרות שגם הוא יתערב במסחר ומצהיר על יעד של כ- 90 יין לדולר. על כך אמר גדי רגב, מנהל חדר העסקאות בפינקסו, כי "התערבות בשוק המטבע עשויה לגרום בסופו של דבר להפסדי ענק". הוא הזכיר כי "הבנק המרכזי של שוויץ דיווח בשבוע שעבר על הפסד של כ-4.2 מיליארד דולר בעקבות התערבותו במסחר בניסיון להחליש את הפרנק."
כלכלנים רבים מציינים את הקונפליקט שבמסחר סביב הין: בעוד המשקיעים רצים למטבע היפני ורואים בו חוף מבטחים, המטבע עצמו מתחזק וגורר החלשות ממושכת של היצואנים, עליהם מבוססת הכלכלה היפנית.
בינתיים, גם שאר הבורסות באסיה עקבו אחר המגמה השלילית שנרשמה ביפן. מדד ההאנג סנג בהונג קונג השיל 0.11%, הקוספי בדרום קוריאה נחלש ב1.46% והבורסה בשנחאי צללה יותר מ-2%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה