פיזור עולמי, ספטמבר: איזו מדינות מקבלות "תשואת יתר"?

דן הלמן מהלמן-אלדובי קרנות נאמנות סוקר את הנעשה בשווקים המפותחים והמתעוררים
דן הלמן ועומר פרל |

השווקים המתעוררים (בעיקר הודו וברזיל) פרסמו נתוני צמיחה מרשימים וממשיכים להוות תמיכה לשוקי המערב. זאת, כשברקע ממשיכה האי וודאות לגבי קצב צמיחת הכלכלה בארה"ב, אשר גוררת את תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים שם לאזור ה-2.5%.

להערכתנו, רמת תשואה זו מצדיקה הסטת כספים מאפיק זה למניות ומזומן. סיבה נוספת שיכולה להוסיף רוח גבית לשוק, הינה פעילות המיזוגים והרכישות אשר עלתה מדרגה על רקע תנאי אשראי זולים ואשר צפויה לעמוד בחודש אוגוסט על כ-280 מיליארד דולר (הרמה הגבוה ביותר השנה נרשמה במרץ עם כ- 200 מיליארד דולר). החברות בעולם מחזיקות כ- 3 טריליון דולר במזומן ותרות אחרי אלטרנטיבות, מגמה זו צפויה להימשך על רקע התשואות הנמוכות באפיקים הסולידיים.

שווקים מפותחים

באירופה באופן מפתיע, מדד בטחון העסקים והצרכנים עלה באוגוסט לרמתו הגבוהה מזה יותר משנתיים, אך הסנטימנט ביבשת ממשיך להיות שלילי כשהוא מושפע בעיקר מהצפי להמשך החולשה בכלכלת ארה"ב. אירופה ממשיכה לסבול הן מהורדת דירוג החוב החיצוני של אירלנד מ-AA ל-AA מינוס והן מחששות לגבי מצבן של יוון והונגריה. בשבועות האחרונים אנו עדים למהלך של התרחבות המרווחים בין אג"ח ממשלתי באירופה לבין אג"ח חברות.

ביפן מוטת הייצוא ממשיכה לסבול מהתחזקות הין. המשקיעים התאכזבו כשהבנק המרכזי במדינה הודיע, כי יגדיל את היקף ההלוואות לבנקים בכ-116 מיליארד דולר לסך של כ-350 מיליארד דולר. זאת, במטרה להקטין את סביבת הריבית שעומדת על 0.1% ולהחליש את הין. צפי המשקיעים היה לתוכנית תמריצים גדולה יותר שתכלול גם קניית אג"חים. במקביל, ההאטה בכלכלת מדינות המערב מאטה את קצב הצמיחה במדינה.

בארה"ב נתוני המאקרו החלשים ממשיכים להעיד על התאוששות איטית בכלכלת ארה"ב. התמ"ג (הערכה משנית) עלה בקצב שנתי של 1.6% ברבעון השני (מעל לציפיות האנליסטים אשר עמדו על 1.4% אך נמוך מהערכה הראשונית שעמדה על 2.4%). גם שוק התעסוקה והנדל"ן ממאנים להתייצב כך שעיני המשקיעים מופנות לממשל, בתקווה שיצא בתוכנית תמריצים חדשה.

לאור זאת אנו ממליצים על השקעת חסר בשווקים המפותחים (ארה"ב, אירופה ויפן). למרות זאת, ישנן מדינות מפותחות אשר לדעתנו מצב כלכלותיהן טוב יותר ובראשן קנדה. שם המערכת הפיננסית המקומית חזקה וצפויה להמשיך ליהנות מהביקוש העולמי לסחורות (בהיותה יצואנית של נפט וזהב). ארגון ה- OECD מעריך שהתמ"ג שלה יגדל ב-4% בשנת 2010 וב-3.2% בשנת 2011.

כל הכותרות

להערכתנו, אוסטרליה אשר דיווחה על צמיחה נאה של 1.2% ברבעון החולף תמשיך ליהנות מביקוש עולמי לסחורות בטווח הבינוני והארוך בשילוב עם מערכת פיננסית שקופה וחזקה.

שווקים מתעוררים

אנו ממליצים על משקל יתר משמעותי בשווקים המתעוררים. מדינות מזרח אסיה ובעיקר הודו ממשיכות לצמוח בקצב מרשים. הודו צמחה ברבעון השני השנה בקצב של 8.8% כשהביקושים המקומיים חזקים. ברזיל צומחת בקצב מרשים וגם המטבע המקומי מפגין עוצמה.

הכותבים הם דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות ועומר פרל, מנהל דסק חו"ל בהלמן-אלדובי

*** הניתוח הכלול בדוח זה הינו למטרת אינפורמציה בלבד. ניתוח זה משקף את דעת הכותב לפי מיטב הבנתו ביום עריכת הניתוח. הניתוח אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותב ומי מטעמו לא יהיו אחראים בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרם משימוש בניתוח זה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה